Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 10:50

The Noise Figures "Aphelion" κυκλοφορεί στις 28 Σεπτεμβρίου

Written by 

Δελτίο τύπου

 

The Noise Figures "Aphelion"

Κυκλοφορεί σε LP (κόκκινο βινύλιο) CD και Digital album στις 28 Σεπτεμβρίου και είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear καθώς και στη σελίδα μας στο Bandcamp

Ακούστε το κομμάτι "Holy One" στο soundcloud ή στο youtube

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης του ομώνυμης δουλειάς που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, το ντουέτο των The Noise Figures επιστρέφει δυναμικά με το ''Αphelion''.

Οι Γιώργος Νίκας (drums, φωνή) και Στάμος Μπάμπαρης (κιθάρα, φωνητικά), μετά από δύο Ευρωπαϊκές περιοδείες, εκατοντάδες συναυλίες σε όλες τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις και έχοντας μοιραστεί την σκηνή μαζί με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα (Black Rebel Motorcycle Club, Growlers, Japandroids, No Age, Dead Meadow, Sonic Jesus, Sylvain Sylvain), ανεβάζουν μουσικά τους τόνους και μας προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς. Ηχογραφημένο μέσα σε πέντε μέρες, σε μπομπίνα, με τις κιθάρες κουρδισμένες σε Α 432Hz και με vintage εξοπλισμό, από τον Άλεξ Μπόλμπαση στα Artracks Studios, το ''Aphelion'' έρχεται να δώσει απαντήσεις σε όσους είχαν απορία πως μπορεί να μοιάζει ο ιδανικός συνδυασμός της ωμής ενέργειας των Death From Above 1979, του πνεύματος των Black Sabbath και του fuzz των Black Angels. Ψυχωμένα φωνητικά, ογκώδη κιθαριστικά riffs και κολλητικές μελωδίες, δένουν αρμονικά μαζί με το ιδιαίτερο χαρακτικό εξώφυλλο που επιμελήθηκαν οι Bob Studio, κάνοντας το ''Aphelion'' ένα album που ήρθε για να μείνει.

To “Aphelion” κυκλοφορεί σε κόκκινο βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear. 

Bιογραφικό

Το lo-fi δίδυμο των The Noise Figures κατάγεται από την Αθήνα και παίζει fuzz rock. To συγκρότημα αποτελείται από τον Γιώργο Νίκα (φωνή, τύμπανα) και τον Στάμο Μπάμπαρη (κιθάρες, φωνή).

Τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησαν το single “Bitter Taste” και άρχισαν να ηχογραφούν το πρώτο τους studio υλικό με παραγωγό τον Sillyboy. Στα τέλη του 2012 κυκλοφόρησε ψηφιακά το “The Noise Figures E.P.”.

Το ντεμπούτο album τους με τίτλο το όνομά τους κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2013 από την Inner Ear.

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα