Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 17:20

Νέα κυκλοφορία: The Next Step Quintet - 2

Written by 

 Δελτίο  Τύπου         

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου κυκλοφορεί από την Puzzlemusik το νέο CD των The Next Step Quintet με τίτλο απλά  "2". Πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ των Next Step Quintet στο οποίο συμμετέχει ο ραγδαία ανερχόμενος Νεοϋορκέζος σαξοφωνίστας Tivon Pennicott.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τη κυκλοφορία του πρώτου τους ομώνυμου άλμπουμ και η ανοδική πορεία των Next Step προς την επιτυχία είναι συνεχής και αδιάκοπη. Τα συχνά live τους στις σκηνές των "Κεραμείον" και "Σπίτι" δημιούργησαν ένα σταθερό φανατικό κοινό που τους ακολουθεί και πλέον γεμίζει κάθε χώρο που εμφανίζονται.

Σημαντικός παράγοντας που έχει συντελέσει σε αυτό, είναι ότι ο χαρακτηριστικός τους ήχος προσελκύει κοινό από διάφορες ηλικίες και διάφορες μουσικές «φυλές», που δεν ακούει απαραίτητα jazz κατάαποκλειστικότητα. Πολλές live εμφανίσεις, σε συνεργασία με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο JD Walter καθιστούν τους Next Step Quintet την πλέον αναγνωρισμένη και επιτυχημένη σύγχρονη jazz μπάντα στην Ελλάδα.

Highlights των μέχρι τώρα εμφανίσεων τους το live στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η εμφάνιση τους στις «Νύχτες Ραδιοφώνου» του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο.

Οι Next Step Αποτελούνται από τουςΒασίλης Ποδαράς (drums), Ντίνος Μάνος (μπάσο), Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ενώ στο «2» συναντάμε στο άλτο σαξόφωνο τον Τάκη Πατερέλη (συχνότατο καλεσμένο στις live εμφανίσεις τους)  και στο τενόρο σαξόφωνο τον Tivon Pennicott, καθώς ο Ελληνο-Σουηδός σαξοφωνίστας Ορφέας Τσουκαλάς συμμετείχε μόνο στο προ διετίας ντεμπούτο τους.

Τα μέλη των Next Step Quintet διατηρώντας την φρεσκάδα που χαρακτηρίζει το νεαρό της ηλικίας τους, αλλά σαφέστατα εμπειρότεροι πλέον, κάνουν το ... "επόμενο βήμα" στη δισκογραφική τους καριέρα. Με ένα CD το οποίο περιλαμβάνει 7 νέες συνθέσεις, οι Next Step Quintet μας ταξιδεύουν διατηρώντας τον χαρακτηριστικό τους ήχο, ενώ παράλληλα με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα εξερευνούν νέα ηχητικά μονοπάτια.

Το νέο άλμπουμ αποδεικνύει ότι τεχνική αρτιότητα, groove και όμορφες μελωδίες μπορούν  να συνυπάρχουν αρμονικά. Η δυναμική ατμόσφαιρα στο “The Architect” με τις χαρακτηριστικές δοξαριές του κοντραμπάσου, τα ευφυέστατα και αριστοτεχνικά solo στο “Erotic Warfare”, το έξυπνο groove στο “Rosalinda’s Dance” και η αβίαστη μελωδικότητα του “The Last Dance” είναι κάποια μόνο από τα δείγματα της υψηλής κλάσης αυτού του άλμπουμ.

Η ηχογράφηση και η μίξη του  2  έγινε από στο Studio Sierra από τον Γιώργο Καριώτη. Mastering: Doug Henderson.

Artwork by quietroom.gr ( Βασίλης Κουρεντής, Καρμέλο Παπαδόπουλος)

Το 2 κυκλοφορεί σε cd και σε ψηφιακή μορφή (i-tunes, Spotify, Deezer, Google play και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες σε όλον τον κόσμο)

The Arhitect:  https://youtu.be/MbPBub8lPqc

The Dead End: https://soundcloud.com/puzzlemusik/the-next-step-quintet-feat-tivon-pennicott-the-dead-end

 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου

NEXT STEP QUINTET  “II”

Παρουσίαση άλμπουμ @ Gazarte

Με φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο «hot jazz μπάντα» της ολοένα αναπτυσσόμενης ελληνικής jazz σκηνής. Η  μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.

Ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), ο Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), με guests  τους Τάκη Πατερέλη και Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνα), ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για ένα δυνατό live.

Gazarte: Βουτάδων 32-34, Γκάζι  Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 6 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21.00

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα