Print this page
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 11:37

Sadhus 'The Smoking Community' - Agnes Vein Split 7'

Written by 

  Δελτίο τύπου

Τι συμβαίνει όταν, παγιδευμένος σε ένα αγωνιώδες limbo μεταξύ ζωής και θανάτου, καλείσαι να εξιχνιάσεις την εξαφάνιση ενός κόκορα; Αυτό είναι υπόθεση που απαιτεί τίποτα λιγότερο από κάποια εκλεκτά μέλη της elite της ελληνικής doom κοινότητας.

Από τη μία, οι μέντορες του επικού doom/black στην Ελλάδα Agnes Vein, οι οποίοι εδώ και πάνω από μια δεκαετία επιδεικνύουν το πώς μπορεί κάποιος, συγκεράζοντας επιρροές από σχεδόν όλο το φάσμα του ακραίου metal ήχου, να προσδώσει στον ορισμό “doom” επιπλέον σκοτάδι, απόγνωση, αλλά και μυστικισμό. Η αποτύπωση της αγωνιώδους βουτιάς στα σκοτεινά ερωτήματα του μυαλού και της ουσίας αυτού που αποκαλούμε ”ανθρώπινη ψυχή”, ενώ ξεκίνησε το 2003 με το EP ”…Of Chaos and Law”, βρήκε την πρώτη της πλήρη έκφανση με το δαιδαλώδες ”Duality” το 2010. Και με το ”Soulship” τρία χρόνια μετά, οι Agnes Vein βρήκαν έναν -σε γενικές γραμμές- πιο ευθύ, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο αβυσσαλέο και τρομακτικό, τρόπο να τα αποδώσουν όλα αυτά.
https://agnesvein.bandcamp.com/

Από την άλλη, οι Sadhus “the Smoking Community”, οι οποίοι ακούγονται λες και έχουν εισπνεύσει όλο το sludge του κόσμου, τόσο που έχουν γίνει ένα με αυτό. Ο χρόνος είναι κάτι πολύ σχετικό όταν οι φαινομενικά τεμπέλικες ριφομηχανές των Sadhus παίρνουν μπρος, καθώς τηλεμεταφέρουν τον ακροατή σε έναν νοητό βάλτο από τον οποίο κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να ξεφύγει. Και καπνίζουν. Πολύ. Με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την κυκλοθυμική φύση των συνθέσεών τους, οι οποίες, από γεμάτες υπνωτικά μαστουρωμένα riffs, μπορούν την επόμενη στιγμή να μετατραπούν σε ασταμάτητα punk ξεσπάσματα. Το ομώνυμο άλμπουμ του 2014 εμπερικλείει απόλυτα όλη αυτή τη διπολικότητα, ενώ η ίδια η μπάντα δεν παραλείπει επανειλημμένα να το μεταφέρει όλο αυτό με επιτυχία και στο σανίδι.
https://sadhus.bandcamp.com/

Η σύμπραξη αυτών των δύο, κάθε άλλο παρά αμελητέων, συνιστωσών αποτυπώνεται αυτό το καλοκαίρι σε βινύλιο από τη Vault Relics, η οποία ως πρωταρχικό στόχο έχει να υποστηρίζει τον ελληνικό ακραίο ήχο χωρίς την ύπαρξη ηχητικών στεγανών. Η ημερομηνία κυκλοφορίας τοποθετείται στα τέλη Ιουνίου 2016.
http://vaultrelics.bigcartel.com
http://vaultrelics.blogspot.gr

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Latest from Soundgaze team

Related items