Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 13:26

Νέα κυκλοφορία: Birthday Kicks - Screaming Dead Balloons split single

Written by 

 Δελτίο τύπου

Μιλάνε τα ουράνια τόξα; Οι μέλισσες; Οι θάλασσες; Ή τι σημαίνει να είναι κάποιος ήρωας στις μέρες μας; Μην είναι η αυταπάρνηση; Η δύναμη; Το θάρρος; Κρίσιμα ερωτήματα για τη νεολαία των ημερών μας, και η ελληνική alternative garage/rock (ελλείψει ύπαρξης πιο συγκεκριμένου όρου) σκηνή είναι εδώ προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις.

Οι Λαρισαίοι Birthday Kicks, ενώ έχουν ρίζες δεκαετιών στην ελληνική σκηνή, εμφανίστηκαν δισκογραφικά πριν δυο χρόνια με ένα 7ιντσο single, το οποίο ακολουθήθηκε ένα χρόνο αργότερα από το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Black Echo Trap», το οποίο ομολογουμένως τράνταξε τα νερά του ελληνικού rock. Πατώντας σαν χταπόδι σε πολλά παρακλάδια, οι Kicks ενσωμάτωσαν πολλά γνώριμα πράγματα με μια μοναδική αλχημεία. Σε άλλους θυμίζουν Monster Magnet, σε άλλους Pixies, σε άλλους Velvet Underground, σε άλλους Kyuss, σε άλλους διάφορα άλλα πράγματα. Ο ήχος τους δεν είναι τίποτα από όλα αυτά αλλά και όλα μαζί. Ζεστό και μελωδικό rock ‘n’ fuckin’ roll, πότε πιο ψυχεδελικό, πότε πιο βαρύ, πάντα όμως ανακατεμένο με τη μαγική κουτάλα των Birthday Kicks.

https://birthdaykicks.bandcamp.com/

Οι επίσης Λαρισαίοι Screaming Dead Balloons είναι μια πιο αυθόρμητη, ή αλλιώς πιο «χύμα», κατάσταση. Ως οι τρεις εναπομείναντες από τις στάχτες της πολυπληθούς κολεκτίβας Ten Days Band, και χωρίς να έχουν κάποιον συγκεκριμένο ήχο στο μυαλό τους, άρχισαν να πειραματίζονται με σκόρπιες ιδέες. Το αποτέλεσμα έχει ως τώρα αποτυπωθεί στο ομώνυμο άλμπουμ του 2014 και στο EP «Banana Blue» του 2015. Από χαμένοι στις ομίχλες των Spacemen 3, τη βλέπουν πιο garage με την αμεσότητα του Roky Erickson, προσθέτοντας πού και πού και μια kraut rock χροιά, και εν ολίγοις εγένετο Screaming Dead Balloons.

https://screamingdeadballoons.bandcamp.com/

 

Η Vault Relics, συνεχίζοντας να στηρίζει την ελληνική σκηνή ανεξαρτήτως μουσικού προσδιορισμού, εκδίδει σε 7ιντσο βινύλιο αυτό το φθινόπωρο την split κυκλοφορία των δύο παραπάνω ιδιαίτερων περιπτώσεων. Η ημερομηνία κυκλφορίας είναι η 14η Νοεμβρίου 2016.

http://vaultrelics.bigcartel.com
http://vaultrelics.blogspot.gr

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα