Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 16:55

Νέα κυκλοφορία: Χρήστος Αλεξόπουλος - The MeanTime Sessions ep

Written by 

 Δελτίο Τύπου

Τίτλος: The MeanTime Sessions ep     

Καλλιτέχνης: Χρήστος Αλεξόπουλος

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Νοεμβρίου , 2016 

Κωδικός κυκλοφορίας: PIECE D06

  • Την Τετάρτη  9/11/2016 κυκλοφορεί το The MeanTime Sessions epτου Χρήστου Αλεξόπουλου.
  • Πρόκειται για μία επετειακού χαρακτήρα κυκλοφορία στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 χρόνων από την ίδρυση της Puzzlemusik. Το epαυτό κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή: Streaming (Spotify, Tidalκλπ) και Download (i-Tunes, Googleplay,  κλπ).
  • Το άλμπουμ “MeanTime» , από τις ηχογραφήσεις του οποίου προέρχονται τα outtakes (παραλειπόμενα) αυτού του  15λεπτης διάρκειας ep, κυκλοφόρησε από την Puzzlemusikστις 12 Νοεμβρίου 2012.

Ιανουάριος 2012: Ο Χρήστος Αλεξόπουλος μπαίνει στα Artracks studios για να ηχογραφήσει το 7ο άλμπουμ του. Είχαν προηγηθεί 3 άλμπουμ στην Hitch-Hyke (Η Άλλη Πλευρά 1999, Παραλλαγές στο Μόνο Θέμα 2001, Και μετά; 2003), το Παραπούνες & Τριαφύνταλλα (πρώτη κυκλοφορία της Puzzlemusik) το 2006, το Vouveau / Βουβό του 2008, και η συνεργασία του με την Αγγελική Δαρλάση στο άλμπουμ για παιδιά Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων το 2010.

Η συνέχεια στον ίδιο τον Χρήστο: «Για πρώτη φορά μπήκα στο στούντιο χωρίς προαποφασισμένο υλικό. Είχα περάσει μια περίοδο που απλώς έφτιαχνα συνεχώς κομμάτια χωρίς να έχω κάποιο πλάνο. Μπήκα στο στούντιο και άρχισα να ηχογραφώ αρκετά από αυτά τα κομμάτια σχεδόν στην τύχη. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν ότι ηχογραφήθηκε ένα υλικό τόσο ετερόκλητο που δεν είχε νόημα να συμπεριληφθούν όλα αυτά τα κομμάτια στο ίδιο άλμπουμ. Το είχα υπόψη μου κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων ότι πιθανότατα θα συνέβαινε αυτό. Τελικά μερικά  κομμάτια που όταν τα ηχογραφούσα μου ήταν αδιανόητο ότι θα έμεναν εκτός άλμπουμ, έμειναν προς έκπληξη μου εκτός του τελικού tracklist.»

To MeanTime κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου του 2012, περιελάμβανε 10 κομμάτια και είχε διάρκεια 33 λεπτά. Κάποια από τα κομμάτια από τα outtakes, μαζί με ορισμένες πιο απρόβλεπτες και αυθόρμητες στιγμές που προέκυψαν στο στούντιο αποτελούν το υλικό του The MeanTime Sessions ep.

Το The MeanTime Sessions ep ηχογραφήθηκε (όπως άλλωστε και το MeanTime άλμπουμ) το πρώτο εξάμηνο του 2012, στο στούντιο ARTRACKS με ηχολήπτη τον Αλέξη Μπόλπαση. Μίξεις: Αλέξης Μπόλπασης Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης Παραγωγή: Αλέξης Μπόλπασης – Χρήστος Αλεξόπουλος                                               

The MeanTime Sessions epCover Artwork: Ελένη Κεσαπίδου (επεξεργασία του αρχικού εξώφυλλου του Μαρίνου Τζιάρου)

Links:

Was I A Big Spender ? : https://youtu.be/rm88C2ZLHAA

Moving on from the suburbs :  https://soundcloud.com/puzzlemusik/christos-alexopoulos-moving-on-from-the-suburbs 

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα