Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 16:02

AGUSA: ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ & RETROSPECTIVE BOX-SET!

Written by 

Δελτίο τύπου

"Τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους οι Agusa χάρισαν στους Έλληνες φίλους τους μία αξέχαστη underground συναυλιακή εμπειρία. Χωρίς αμφιβολία, η αποδοχή που έτυχαν στη χώρα μας ήταν κάτι μη αναμενόμενο για τους ίδιους. Στον απόηχο εκείνης της βραδιάς έρχεται η live κυκλοφορία του συγκροτήματος με τίτλο “Katarsis” να λειτουργήσει ως ενθύμιο και ταυτόχρονα ως φόρος τιμής προς το ελληνικό κοινό". (progrocks.gr)

Tobias Pettersson: μπάσο

Mikael Ödesjö: κιθάρα

Jonas Berge: keyboards

Tim Wallander: ντραμς

Jenny Puertas: φλάουτο

Καινούριο άλμπουμ για τους Agusa, τους Σουηδούς ψυχεδελικούς progrockers που αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του διήμερου φεστιβάλ Side Effects και μάλιστα ηχογραφημένο live στο Six D.O.G.S στις 12 Φεβρουαρίου του 2016. Τιτλοφορημένο "Κάθαρσις" (Katarsis), είναι το τρίο κατά σειρά άλμπουμ των Σουηδών και, πέρα από την εξαιρετική ηχητική ποιότητα – προϊόν του υψηλού επιπέδου του γκρουπ αλλά και της δουλειάς του "δικού μας" Ekelon στην κονσόλα – αποτυπώνει ιδανικά τη live εμπειρία των Agusa και, πιστέψτε μας, έχει κάθε καλό λόγο να κυκλοφορεί σε δίσκο... Τα ρομαντικά μοτίβα των Agusa εδώ προσλαμβάνουν μια ηδονική διάσταση, χαρακτηρισμένη από τον αυθορμητισμό στη "συνομιλία" ανάμεσα στους μουσικούς πάνω στη σκηνή, τις αρμονικές αιχμές και το ασίγαστο "groove" ενός γκρουπ βουτηγμένου στην ψυχεδέλια περισσότερο σαν φιλοσοφία παρά σαν μουσικό "είδος". Αγνώριστα τα κομμάτια τους από τους στούντιο δίσκους, αποτελούν ήδη ένα δυνατό επιχείρημα για όσες και όσους θεωρούν ότι μια live εκδοχή περιττεύει στη δισκοθήκη τους. Το άλμπουμ κυκλοφορεί ήδη σε βινύλιο, με ένα εκπληκτικό artwork από τον Peter Wallgren, από τις 22 Αυγούστου από την Kommun2, σε συνεργασία και διανομή σε όλο τον κόσμο από την Sound Effect Records, αλλά και σε special-edition CD, με custom-made χειροποίητο εξώφυλλο, σε 2 εκδόσεις των 150 αριθμημένων αντιτύπων, σε μπλε και πορτοκαλί, από την Sound Effect Records στις 19 Σεπτεμβρίου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις κυκλοφόρησε και το ομώνυμο Box-set βινυλίων των Agusa, ένα συλλεκτικό must για τους φανατικούς του γκρουπ ή/και μία ευκαιρία για τους αμύητους να...μυηθούν δυναμικά και αμετάκλητα. Το κουτί περιλαμβάνει τα 3 άλμπουμ του γκρουπ σε αυθεντικά μαύρα βινύλια ("Hogtid", "Tva" & "Katarsis"), την CD έκδοση του "Katarsis" σε αποκλειστικό 4χρωμο pocket-sleeve, ένα μοναδικό πόστερ του γκρουπ και ένα slip-mat για το πλατό, με το κλασικό πια artwork του "Hogtid" στην επιφάνεια του. Το εξώφυλλο του κουτιού φιλοξενεί ένα έργο του θρυλικού Ελβετού εικαστικού Hans Arnold*. To Box-set κυκλοφορεί σε 100 αριθμημένα αντίτυπα για όλο τον κόσμο, με ειδικό sticker- σφραγίδα ασφαλείας. Στην Ελλάδα διατίθεται αποκλειστικά από το Sound Effect, Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια (210- 8259883, ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

* Ο Hans Arnold, αν και Ελβετός, έζησε και έδρασε στη Σουηδία, μέχρι το θάνατο του το 2010 και είναι πιο γνωστός για το κλασικό εξώφυλλο του "ABBA Greatest Hits" αλλά και σύγχρονων Σουηδικών ψυχεδελικών γκρουπ όπως οι Spiritual Beggars και οι Qoph.

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα