Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 07:12

Οι Jane Doe κυκλοφορούν το νέο τους album "Random Acts of Kindness" από τη Made Of Stone Recordings

Written by 

Δελτίο τύπου

Η Made of Stone Recordings με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την κυκλοφορία του επερχόμενου Jane Doe album. Το "Random Acts Of Kindness" είναι ο 5ος δισκος της indie/alternative μπάντας από τη Θεσσαλονίκη, που πηγαίνει τον εσωστρεφή και εκφραστικό ήχο τους, μερικά βήματα παραπέρα.

Ήταν το 2007 όταν οι Jane Doe επισημοποίησαν την ύπαρξη τους και χρειάστηκαν περίπου ένα χρόνο για να καταθέσουν το ντεμπούτο "Heaven For Dogs" album τους. Το ασυμβίβαστο alternative που αποτυπώθυηκε εκεί, είχε πολλά στοιχεία από την indie έκρηξη που συντάραζε και τις δυο πλευρές του Ατλαντικού εκείνη την περίοδο, οπότε υπήρχε άπλετο πεδίο για πειραματισμό και αναζήτηση. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να δει το φως η δεύτερη δουλειά τους, το "Τhe Enormous Ηead Οf Κing Splendid", ένα πάντρεμα λογοτεχνίας και μισής ντουζίνας μουσικών ειδών και μακριά από νόρμες και κανόνες, τον αμέσως επόμενο χρόνο (2014) θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα δύο δίσκους "Revolution Diaries" και "Recipes for Refugees". Κάνουν live σε όποιο μέρος της Ελλάδας μπορούν και το 2016 διασκευάζουν τους εαυτούς τους στα τρία από τα τέσσερα κομμάτια του EP “B612 Revisited”. Το τελευταίο κομμάτι του EP, είναι ο προπομπός του επόμενου δίσκου τους, που μέσα από φθορές, συμφορές και πανδημίες θα ολοκληρωθεί το 2021.

Πέντε χρόνια και μια πανδημία έπρεπε να περάσουν για να ολοκληρωθεί ο πέμπτος δίσκος των Jane Doe με τίτλο "Random Acts Οf Kindness". 
Κάθε ήχος, κάθε ουρλιαχτό, κάθε ψίθυρος, κάθε λέξη, γράφτηκε και ξαναγράφτηκε για να καταλήξει το συγκρότημα σε εννέα τραγούδια που έχουν κάτι από το δέρμα τους και κάτι από το δέρμα του κόσμου. Από το θόρυβο στην ησυχία και από το σκοτάδι στο φως, ο νέος δίσκος των Jane Doe θυμίζει τα πάντα και δεν θυμίζει τίποτα.

 

Μπορείτε να ακούσετε και να προπαραγγείλετε το άλμπουμ πατώντας εδώ.

 

Jane Doe are:
Moss Doe - Vocals and Lyrics
Anastasis Doe - Guitars, Synths and Noises
Stavros Doe - Guitars
Dionisis Doe - Bass Guitar
Prodromos Doe - Drums
Jannis Doe - Visuals, Photos, Videos etc

Additional Recordings:
Nikos Giousef - Musical Saw on "Stubborn Balloon"
Dim Tses - Synths and Noises
Antonis “Doe” Karakottas - Additional Synths
Stratos “Doe” Klonaridis - Drums on “Little Miss Emptiness” Produced, Mixed and Mastered by Dim Tses at CatLeap Sounds
expect "Little Miss Emptiness" produced, recorded and Mixed By Nik Logiotatidis at Magnanimous Studio and “The Last Thoughts of Jean Paul Marrat” produced by Dim Tses, Dimitrios “Jimbo” Astantinis, Anastasis Petrelliis

Drums recorded at Magnanimous Studio by Nik Logiotatidis
All other instruments recorded at CatLeap Sounds by Dim Tses
Additional recordings at Objects In Mirror Studio by Anastasis Petrellis

Special Thanks To:
Alkis Kirtsoglou, Stratos Klonaridis, Antonis Karakottas, Panos Topalidis, Nik Logiotatidis, Nikos Giousef, Jannis Tomtsis, Christos Goussios_CMYK, Fotini, Dimitrios "Jimbo" Astantinis, Joe F.K

 

 

 

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα