Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 13:48

Οι Adolf Plays the Jazz παρουσιάζουν δυο νέα singles

Written by 

Δελτίο τύπου

Low Life | We Can't Lose. We Have Already Lost. Είναι ο τίτλος του νέου, 6ου album των Adolf Plays the Jazz. Το νέο album αναμένεται μετά το καλοκαίρι, και έρχεται 6 ολόκληρα χρόνια μετά το Tinder του 2015, να εξερευνήσει ηχητικά μονοπάτια διαφορετικά από τον προκάτοχό του. Η μπάντα από την Αθήνα χρησιμοποιεί ως όχημα έναν ήχο που μάλλον η λέξη post, ως πρώτο συνθετικό, είναι απαραίτητη για να μπορέσει να περιγραφεί. Αρέσκεται στην πολυστρωματική λογική του shoegaze, στα jazz σαξόφωνα και τα επαναλαμβανόμενα ρυθμικά, όλα εργαλεία στην προσπάθεια της να ντύσει μικρές ιστορίες βγαλμένες από την 10χρονη οικονομική και κοινωνικό-πολιτική κρίση που έλαβε μέρος στη χώρα, και που σε συνδυασμό με την πρόσφατη ιική, έχει ασκήσει ασφυκτική πίεση στον ψυχισμό των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον τόπο.

Δυό πρώτα δείγματα αποτελούν τα singles, Threads και Sleep, τα οποία αμφότερα βρίσκονται ήδη στις ψηφιακές πλατφόρμες προς ακρόαση. Το πρώτο, με βασικό θέμα την αποξένωση και τις αόρατες κλωστές που μας πάνε και μας φέρνουν. Που μας σηκώνουν με το ζόρι το πρωί και μας περιφέρουν τις νύχτες, όταν αναρωτιόμαστε τι μας κρατά από το να τις κόψουμε, μα γρήγορα το ξεχνάμε... «Ντυμένο» από τον φακό του Vasilis Gorogias που ανέλαβε το εξώφυλλο, ενώ, εικόνες σε κίνηση προσπαθούν να το αποτυπώσουν στο youtube video που έχει επιμεληθεί ο Amberclock.

Το Sleep που κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου, είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο. Που παλεύουν μέσα σε ένα σύστημα υγείας υποτιμημένο, βλέποντας τη ζωή τους να έχει μικρή αξία μπροστά στη λύσσα για κέρδος. Που νιώθουν μόνοι. Που μπορεί και να είναι μόνοι. Μόνοι στο μαρτύριο τους. Που μετράνε το χρόνο. Που κάποιες φορές κερδίζουν και κάποιες άλλες όχι. Απέναντι σε έναν τόσο, χωρίς έλεος εχθρό.

 

Threads:

Bandcamp:https://adolfplaysthejazz1.bandcamp.com/track/threads

Spotify:https://open.spotify.com/artist/2wrlwdeKo1CKME57UIuqZp

Sleep:

Bandcamp:https://adolfplaysthejazz1.bandcamp.com/track/sleep-single

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα