Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 22:15

Η Veego Records παρουσιάζει το σόλο ντεμπούτο του Θανάση Τζίνγκοβιτς

Written by 

 Δελτίο τύπου

"DZINGOVIC"
To σόλο άλμπουμ του Θανάση Τζίνγκοβιτς κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση από την Veego Records.

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Θεσσαλονικιού Θανάση Τζίνγκοβιτς κυκλοφορεί από τη Veego Records σε περιορισμένη έκδοση 300 αντιτύπων. Ένα υψηλής αισθητικής δημιούργημα, με βασικό ηχητικό άξονα την νέα ψυχεδελική indiepop και rock μουσική που περιέχει οκτώ κομμάτια, μεταξύ των οποίων τα «Θέλω», «Ωκεάνια» και «Αύριο πάλι». 

Γνωστός από την δουλειά του μέσω των project Σούπερ Στέρεο και Τουφλόν, αλλά και τις συνεργασίες του, μεταξύ άλλων, με τους Γιώργο Δημητριάδη, Παύλο Παυλίδη & Β-Movies (υπήρξε μέλος τους από το 2008 έως το 2015) και Γιάννη Χαρούλη, ο 45χρονος μουσικός έχει να επιδείξει μια πολύ αξιόλογη πορεία στο εγχώριο μουσικό γίγνεσθαι την τελευταία εικοσαετία. 

O δίσκος γράφτηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της πανδημίας και σε μια δύσκολη προσωπική περίοδο για τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Παρ’ όλ’ αυτά το ελληνόφωνο pop/rock ύφος του αναβλύζει μια ελπίδα που ξεπηδά μέσα από τις καθαρτικές, γλυκές μελωδίες του.

Το αργόσυρτο, βαθύ, σχεδόν επικό «Καθώς ο ήλιος κατεβαίνει» αποτελεί ίσως την κορυφογραμμή του άλμπουμ, φαντάζοντας ως ένα διαχρονικό κλασικό τραγούδι της ελληνικής δισκογραφίας, ενώ μεταξύ των συνθέσεων υπάρχει και η διασκευή στο «Αύριο πάλι» των Γκάτσου-Μούτση. H ταξιδιάρικη αίσθησή του παραπέμπει σε ένα νυχτερινό ταξίδι πάνω σε ένα πλοίο που πλέει στο Αιγαίο και που αναδεικνύεται στο υπέροχο, ορχηστρικό «Ζακ Υβ Κουστώ»

Το «Dzingovic» αποτελεί μια συνέχεια της εγχώριας ποιοτικής ροκ παράδοσης και ταυτόχρονα ένα απόλυτα σύγχρονο άκουσμα που εμπνέεται από την σύγχρονη νεο-ψυχεδελική σκηνή, έχοντας στον πυρήνα του μια υπέροχη pop ευαισθησία.

Αναζητήστε το άλμπουμ μέσα από το επίσημο site www.veegorecords.com και σε ενημερωμένα δισκοπωλεία.

Listen                                                         
Youtube

Spotify

Visit Veego Records
Official 

Bandcamp 


Δείτε το βίντεο κλιπ απο το τραγούδι "Θέλω"

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα