Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 13:35

Κυκλοφορεί η συλλογή για τα 15 χρόνια της Puzzlemusik!

Written by 

 Δελτίο τύπου

Συλλογή για τα 15 χρόνια της Puzzlemusik

15

Διάφοροι Καλλιτέχνες

 

Συλλογή της Puzzlemusik με τίτλο "15" με αφορμή τα 15 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας.


Παρασκευή 10/12/2021: Συλλογή με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών της Puzzlemusik με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας. Κυκλοφορεί σε streaming/download την Παρασκευή 10/12 και σε CD λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

 

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί συλλογή της Puzzlemusik με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας. Ο τίτλος της συλλογής είναι «15» και συμμετέχουν σε αυτή αλφαβητικά:

Αντώνης Λιβιεράτος , ARTéfacts Ensemble, Γιάννης Κασέτας, Γιώργος Κοντραφούρης Τρίο, Demetria, Κ.Βήτα, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Next Step, Playground Theory, Σωτήρης Δεμπόνος, Theo Καπηλίδης , Τρύφων Λάζος , Χρήστος Αλεξόπουλος ,Ψύλλοι στ'Άχυρα.

Η κυκλοφορία αυτή γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την έναρξη των δραστηριοτήτων της Puzzlemusik (φθινόπωρο 2006) και συγκεντρώνει ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες του τρέχοντος ρόστερ της.

Η Puzzlemusik ανακοίνωσε την λειτουργία της στις 21 Σεπτεμβρίου του 2006 και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ στις 27 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Πνευματικό παιδί του συνθέτη και παραγωγού Χρήστου Αλεξόπουλου, η εταιρεία ενέταξε από νωρίς στο δυναμικό της καλλιτέχνες με προσωπικό, αναγνωρίσιμο στίγμα, πολύ συχνά από τους ντεμπούτο τους ήδη. Ο ήχος της Puzzlemusik ήταν και παραμένει το άθροισμα των ιδιαιτεροτήτων των καλλιτεχνών της. 'Ενα παζλ δημιουργικών αναζητήσεων της εποχής μας. Κύριες (αλλά όχι και οι μόνες) ηχητικές κατευθύνσεις της η jazz, η eclectic instrumental μουσική, η improv μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της, η ελληνική τραγουδοποιία αλλά και σχήματα που τραγουδούν με αγγλικό στίχο.

Όλες οι παραπάνω τάσεις αποτυπώνονται τόσο στη συλλογή "15", όσο βέβαια και στα 70 άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία από το 2006 ως σήμερα (χωρίς να υπολογίζονται τα κατά καιρούς singles).

Η συλλογή "15" αποτελεί την 71η άλμπουμ κυκλοφορία της Puzzlemusik.

Στην υγειά του "τώρα" και σε όσα έρθουν.

 

Το πλήρες tracklist της συλλογής "15":

 1. Χρήστος Αλεξόπουλος / Γιάννης Κασέτας ATribeInLimbo

Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Γιάννης Κασέτας και ο συνθέτης και παραγωγός Χρήστος Αλεξόπουλος συνεργάζονται σε μια κοινή ηχογράφηση για πρώτη φορά. Το κομμάτι κυκλοφόρησε σε digitalsingle το φθινόπωρο για να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη συλλογή.

 1. Κ.Βήτα Ochre

Instrumental κομμάτι που είχε μείνει ανολοκλήρωτο κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων προηγούμενου άλμπουμ του Κ.Βήτα και ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα με αφορμή τη συλλογή "15".

 1. George Kontrafouris Trio Deep South (Trio Version)

Το άλμπουμ του τρίο με τίτλο "DeepSouth" θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2022. Εδώ το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, στην original πιάνο-εκδοχή του. Στο άλμπουμ θα εμφανιστεί σε άλλη μορφή.

 1. The Next Step Quartet God Only Knows

Tojazz κουαρτέτο των Θοδωρή Κότσυφα, Γιάννη Παπαδόπουλου, Ντίνου Μάνου και BillyPod σε ένα out-take από το πρόσφατο άλμπουμ τους "AtTheZoo". Instrumental διασκευή στο κομμάτι των Beach Boys.

 1. Theo Kapilidis Why The Princess Sleeps

Κομμάτι για σόλο κιθάρα ηχογραφημένο στο homestudio του UliHeinzler στη Ζυρίχη, ειδικά για τη συλλογή.

 

 1. ARTéfacts Ensemble & Πάνος Ηλιόπουλος (*1984) - VORHAND MMXX

Σύνθεση του Πάνου Ηλιόπουλου.Εδώ, το ARTéfacts Ensemble εμφανίζεται με τη μορφή τρίο: Θοδωρής Βαζάκας - μαρίμπα, Σπύρος Τζέκος - κλαρινέτο και Guido De Flaviis - σαξόφωνο.

 

 1. Μπάμπης Παπαδόπουλος  Melopt. 1 (rework)

Οι Τίτος Καργιωτάκης και Χρήστος Χαρμπίλας (αμφότεροι σε ηχοληψία, μίξη, παραγωγή) "επισκέπτονται" το κομμάτι, χρόνια μετά την πρώτη του ηχογράφηση. (Στο "Σκηνές από ένα ταξίδι" του 2008.) Το rework αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2021 ειδικά για τη συλλογή.

 

 1. Demetria My Trauma Is On You

Η Demetria έκανετοντεμπούτοτηςστην Puzzlemusik τοφθινόπωροτου 2021 μετοτραγούδι "Tomorrowland", single προπομπότου concept άλμπουμτης "Pillow Shifter " (2022). Το "MyTraumaIsOnYou" ηχογραφήθηκε για τη συλλογή "15".

 

 1. Ψύλλοι στ'Άχυρα Ψυχιατρική (rework)

Το τραγούδι πρωτοεμφανίστηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος (2018) που είχε για τίτλο το όνομα τους. Με αφορμή τη συλλογή "15" οι Ψύλλοι προσεγγίζουν ξανά το τραγούδι, με μία πολύ διαφορετική ματιά.

 

 1. ΤρύφωνΛάζοςΣτη Ζούλα

Τραγούδι ηχογραφημένο για αυτή τη συλλογή.

 

 1. Αντώνης Λιβεριάτος Το Μέλλον

Out-take από το άλμπουμ του Αντώνη Λιβιεράτου "4 1/2 " (2018)

 

 1. Playground Theory Mud and Waves

Τραγούδι ηχογραφημένο για αυτή τη συλλογή.

 

 1. Σωτήρης ΔεμπόνοςIsolation Blues (of the Ionian School)

Κομμάτι που ως τώρα είχε εμφανιστεί μόνο στο YouTube κανάλι του Σωτήρη Δεμπόνου στη σειρά βίντεο "Video art homework during Coronavirus lockdown".Στη συλλογή "15" το κομμάτι κάνει την πρώτη δισκογραφική του εμφάνιση.

 

Μίξη και mastering της συλλογής : Γιώργος Πρινιωτάκης (ArtracksStudios)

Εξώφυλλο και Artwork :Ελένη Κεσαπίδου

 

Κυκλοφορεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal, AmazonMusic, Qobuz και άλλες streaming & download ψηφιακές πλατφόρμες.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η συλλογή "15" θα κυκλοφορήσει και σε CD στα συνεργαζόμενα δισκοπωλεία.

YouTube link για το κομμάτι "Deep South (TrioVersion) του τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη:

https://www.youtube.com/watch?v=gELGBjTSDjU

 

Puzzlemusik Links

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik
Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCW8ImbB46Rnx03IeopkjSow/?sub_confirmation=1  

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα