Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 12:39

Νέα κυκλοφορία: Soannefair - “Herero”.

Written by 

 Δελτίο τύπου

SOaNNEFaIR

HERERO

 

Κυκλοφορεί 15 Απριλίου το ντεμπούτο άλμπουμ της Soannefair Herero”.

Ηχογραφημένο κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε διάφορες τοποθεσίες, το “Heroro” χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να ολοκληρωθεί. Πρόκειται για έναν πολυδιάστατο δίσκο που σπρώχνει ατρόμητα τα όρια της pop. Άλλοτε χορευτικό, άλλοτε πειραματικό και άλλοτε μελαγχολικό, το “Herero” περικλείει ψήγματα του παρόντος, φιλοδοξώντας να μεταφέρει τον ακροατή σε μελλοντικές πιθανές πραγματικότητες.

Η Soannefair ξεκίνησε να γράφει το «Herero» στο ελληνικό νησί της Πάρου το καλοκαίρι του 2020, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα. Περνώντας τις μέρες της στην παραλία εξέθεσε το σώμα και την ψυχή της στη θεραπευτική δύναμη του ήλιου, στις φεγγαρόλουστες νύχτες και στους σκληρούς ανέμους που κυβερνούν το νησί τον Αύγουστο. Ήταν μια απελευθερωτική εμπειρία που φύτεψε τον σπόρο για το «Herero».

Η έμπνευση για το “Herero” προήλθε από τη γη, τα ζώα και τον αντίκτυπο που έχει η τεχνολογία στην ανθρώπινη ψυχολογία και τις κοινωνίες. Οι στίχοι στα περισσότερα τραγούδια είναι μια μεταφορά αγάπης. Η ρομαντική και σεξουαλική αγάπη χρησιμοποιούνται ως όχημα για το πώς οι άνθρωποι επιλέγουν να συμπεριφέρονται στον πλανήτη και τα ζώα πάνω σε αυτόν. Τελικά, διερευνώνται όλες οι μορφές αγάπης, αδελφική, μητρική, φιλική και ερωτική. Τα lockdowns που εκτυλίσσονταν σε όλο τον πλανήτη παρείχαν μια καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε την επίδραση που έχει η ανθρώπινη δραστηριότητα σε άλλες μορφές ζωής. Αν και τα τραγούδια του άλμπουμ έχουν εμπνευστεί από οικολογικές καταστροφές, ο στόχος του άλμπουμ δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από τη δημιουργία συναισθημάτων ενοχής ή φόβου.

Το “Herero” είναι ένα ταξίδι για εξερεύνηση ταυτοτήτων, χωρίς απαντήσεις, μόνο ερωτήματα που τίθενται, και συναισθήματα και σκέψεις που εκφράζονται. Είναι η φωνή για ελπίδα, αισιοδοξία και αγάπη.

Listen / Follow Soannefair

Official website

Spotify

Bandcamp

Instagram

Facebook
TikTok
Linktree

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα