Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 13:33

Νέα κυκλοφορία: Adolf Plays The Jazz - Low Life

Written by 

Δελτίο τύπου

Low Life | We Can't Lose. We Have Already Lost.

 

Οι Adolf Plays The Jazz επιστρέφουν με 10 μικρές urban fiction ιστορίες που προσπαθούν να αποτυπώσουν την επίδραση που είχε στον ψυχισμό των ανθρώπων που έτυχε να βρεθούν σε αυτή την χώρα, η δεκαετής οικονομικό-κοινωνική κρίση αλλά και η αντίστοιχή ιική που ακολούθησε. Με όχημα τους τον θόρυβο που παράγουν οι ενισχυτές τους, τον κρότο από τα τύμπανα και τις φωνές τους (φωνή, σαξόφωνο, πλήκτρα) προσπαθούν να ντύσουν με ήχο τις ήττες, τις αποτυχίες, την σύγχυση και τον θυμό των ανθρώπων αυτών. Ο ήχος των Adolf Plays The Jazz εν έτει 2022 διατηρεί τις Swans και Sonic Youth αναφορές που είχαν ενσωματώσει στο προηγούμενό τους album Tinder (2015), ενώ παρόλο που πλέον τα φωνητικά φαίνεται να βρίσκονται αρκετά στο επίκεντρο των συνθέσεων, οι δομές κρατούν την post-rock λογική και καμιά φορά θυμίζουν αυτές των Unwound: επαναλαμβανόμενα μοτίβα που οδηγούνται σε κιθαριστικά κρεσέντο και θορυβώδη, πολυστρωματικά ξεσπάσματα.

Η φτωχοποίηση, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η απογοήτευση, ο θυμός, η βία, οι γυναικοκτονίες βρίσκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα τραγούδια του Low Life. Οι ήρωες που περιλαμβάνονται στις ιστορίες του δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Οι ζωές τους έχουν συντριβεί. Βρίσκονται τσακισμένοι κάτω από τις ερπύστριες της καπιταλιστικής μηχανής. Θύματα αυτής της βαρβαρότητας που περιγράφεται ως η μόνη εναλλακτική. Δε μπορούν να χάσουν. Έχουν χάσει ήδη. Και όμως είναι αναγκασμένοι να δώσουν και άλλες μάχες.

Το Low Life κυκλοφορεί σε διάφανο 180αρι βινύλιο μέσω της Blackspin Records και της Primitve Music ενώ στο εξώφυλλο του υπάρχει ένα άτιτλο έργο του σπουδαίου εικαστικού Νίκου Κεσσανλή, που μάλιστα είναι σχεδόν άγνωστο στο ευρύ κοινό καθώς βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή. Μαζί με το βινύλιο θα υπάρχει ακόμα και ένα cd που περιλαμβάνει την extended έκδοση του album με επιπλέον 15 λεπτά μουσικής.

Τα inserts των βινυλίων επίσης θα διαφέρουν μεταξύ τους καθώς οι Adolf Plays The Jazz στην προσπάθεια τους να αναδείξουν ακόμα περισσότερο της πτυχές του παραπάνω concept, προσκάλεσαν γνωστούς εικαστικούς και φωτογράφους να πάρουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια, παραχωρώντας την άδεια να χρησιμοποιηθούν έργα τους. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν οι εικαστικοί: Γιώργος Ρόρρης, Τζουλιάνο Καγκλής, Νίκος Βαβάτσης, Γιάννης Sugahtank Ρουμπάνης, Βιβή Παπαδημητρίου, Έλενα Χασαλέυρη, Έλλη Γρίβα, Ευάγγελος Κωνσταντέλος, Χριστίνα Παπατόλη καθώς και οι φωτογράφοι: Κώστας Μασσέρας, Alex Coitus, Ισίδωρος Σιδέρης, Βασιλική Σκοπέλου και Βασίλης Γκορόγιας κάνοντας ακόμα πιο ξεχωριστό το κάθε βινύλιο. 

Παράλληλα θα υπάρχει και μια Limited Version του album η οποία θα περιλαμβάνει και ένα βιβλίο 40 σελίδων όπου θα βρίσκονται τα έργα των παραπάνω καλλιτεχνών αλλά και κείμενα από τους Ντ. Χάντερ, Μάνο Ραγιάδη, Γιάννη Ζελιαναίο, Κώστα Κώτσια, Κώστα ΒαβουρανάκηΒασίλη Μπέκα αλλά και φυσικά οι στίχοι των κομματιών, ξετυλίγοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον κόσμο του Low Life, ενώ την εισαγωγή υπογράφει ο Δημήτρης Ιωάννου

Η περιορισμένη αυτή έκδοση θα βγει μόνο σε 100 αντίτυπα.

 

Το άλμπουμ στην ψηφιακή του μορφή μπορεί να βρει κανείς στο bandcamp της μπάντας όπου μπορεί το κατεβάσει επιλέγοντας την τιμή που επιθυμεί (name your price). 

 

Links:

Bandcamphttps://adolfplaysthejazz1.bandcamp.com/

Facebookhttps://el-gr.facebook.com/Adolfplaysthejazz

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCOhtGgyB50DsB6hu3CgHMTQ

 

Η παρουσίαση του Low Life θα γίνει ζωντανά στο Romantso (Αναξαγόρα 3-5) την Κυριακή 15 Μαΐου μαζί με τους Mammock. 

 

Adolf Plays The Jazz Bio:

Οι Adolf Plays The Jazz κουβαλούν μια 22ετή πορεία εξερεύνησης του ηλεκτρικού θορύβου, περιδιαβαίνοντας σε post-rock, noise, shoegaze και post-punk μονοπάτια. Μετά τα πρώτα EP του 2005, Cognac Or Brandy και Muzzle The Birds, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο Art Brokolo το 2006. Η πρώτη περίοδος με έντονο post-rock άρωμα ολοκληρώνεται με τo πιο ηλεκτρονικό Melt EP (2007), το 2ο τους album, Day 4 | Urban Fiction (2007) και το Stealth EP (2008). Στη συνέχεια, με το Dirty Waters (2009) μπαίνουν σε πιο άγρια ύδατα και 3 χρόνια μετά θα ηχογραφήσουν το Form Follows Function (2012), ενώ θα ακολουθήσουν αρκετά live σε ολόκληρη τη χώρα. Με το Tinder του 2015 οδηγούν τον ήχο τους μέσα από ένα shoegaze/ drone φίλτρο με noise απολήξεις. Την άνοιξη του 2022 επιτέλους κυκλοφορούν το νέο, 6ο τους album, με τίτλο Low Life | We Can’t Lose. We Already Have Lost με τη μπάντα να διατηρεί το εικονοπλαστικό, κινηματογραφικό της ήχο και μέσα από post-rock και post-punk συνθέσεις να δημιουργεί μικρές ιστορίες που προσπαθούν να αποτυπώσουν την επιρροή της οικονομικής, κοινωνικό-πολιτικής, αλλά και της πρόσφατης ιικής κρίσης, στον ψυχισμό των πολιτών.

Η τρέχουσα σύνθεση της μπάντας περιλαμβάνει τη Νεφέλη Πίσχου στη φωνή, τον Βασίλη Μπέκα και το Νίκο Λάμπρου στις κιθάρες, τον Νίκο Ζέρη στο μπάσο, τον Πάνο Παπαστεργίου στα τύμπανα, τον Άγγελο Μιχαλόπουλο στο σαξόφωνο, τον Ηρακλή Χιονίδη στα samples, loops, visuals και τον Πέτρο Ψηφίο στα πλήκτρα.

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα