Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 06:28

Alkyone • Πρώτο προσωπικό άλμπουμ: “Exit Sign” || Βρείτε το στο YouTube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Written by 

Δελτίο τύπου

Πρώτο προσωπικό άλμπουμ

Alkyone

“Exit Sign”
 

 

Εμφανίστηκε σαν αερικό από τα βουνά της Έδεσσας και κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία και τη μουσική της, και σήμερα η Alkyone έρχεται με το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της με τίτλο “Exit Sign” σε στίχους - μουσική - ερμηνεία δικά της. Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό με τη διασκευή της στο παραδοσιακό τραγούδι «Ξενιτεμένα μου πουλιά» προκαλώντας μια ενστικτώδη αντίδραση και ενθουσιασμό στα ραδιόφωνα και το κοινό, παρουσιάζει τώρα 11 τραγούδια που μας εισάγουν σε έναν ονειρικό μουσικό κόσμο με μια συμβολική έξοδο.

Ήδη έχουμε ακούσει τρία singles, το “Genesis”, το “Oh, mother” και το “Mine”. Με στοιχεία από την indie-pop, τη folk και τη cinematic μουσική, χορωδιακά μέρη και αιθέριους ήχους,  το “Exit Sign” δημιουργεί κόσμους τους οποίους χαίρεσαι να ανακαλύπτεις. Στίχοι με ζωντανές εικόνες δίνουν την αίσθηση της προσωπικής παρατήρησης, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνουν βιώματα, επιθυμίες, όνειρα.

«Τι κι αν μια είσοδος ξεκινάει με μια έξοδο; Το “Exit Sign” είναι ένα μουσικό άλμπουμ κεντημένο με εικόνες. Εικόνες από βουνά, φτερουγίσματα, κορμούς, ποτάμια που γίνονται ένα και καταλήγουν σε χείμαρρο, σκέψεις που κατοικούν μέσα μας και κήπους που ανθίζουν μονάχα όταν συναντιόμαστε. Είναι ένα άλμπουμ φτιαγμένο με αγάπη πολλή και σμιλευμένο με τη δουλειά τριών ολόκληρων χειμώνων. Είναι η πρώτη λέξη ενός μουσικού “παιδιού” που βγαίνει στον κόσμο. Που βγαίνει στον κόσμο με όλα τα όνειρα, το θάρρος και το θράσος που αυτά μπορεί να κουβαλάνε». Έτσι περιγράφει η Alkyone την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της. 
 
“I’ve learned to get up when I fall

for, to be found, you’ve got to get lost

it's all written in the exit sign”

 

Βρείτε το “Exit Sign” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Track list
1. Oh, mother
2. Genesis
3. Rivers
4. To be loved
5. Lights on
6. Society
7. Hold on
8. Mine
9. What is love
10. The garden
11. Exit sign


Ακολουθήστε την Alkyone

Website | Facebook | Ιnstagram | YouTube

 

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα