Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 15:12

Εργαστήρι σύνθεσης τραγουδιού από τον Χρήστο Αλεξόπουλο

Written by 

Δελτίου τύπου

Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού Στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών Από τον Χρήστο Αλεξόπουλο*                                  

      Με την υποστήριξη της Puzzlemusik

 

* Ο Χρήστος Αλεξόπουλος είναι συνθέτης (τραγούδι, θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση) και label manager της δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik. Διδάσκει Θεωρητικά στο Ορφείο από το 1999.  Γράφει τη στήλη “In The Workshop” στο μηνιαίο μουσικό περιοδικό Sonik.

 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Χρήστος Αλεξόπουλος οργανώνει και συντονίζει το Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών.

Αντικείμενο: Τεχνικές Σύνθεσης Τραγουδιού μέσα από παραδείγματα γνωστών τραγουδιών (Radiohead, U2, Bjork, Pixies, Tom Waits, Kurt Weill, Χατζιδάκις, Αττίκ κ.α.). Πρακτική εφαρμογή.

Απευθύνεται σε: Το Εργαστήρι απευθύνεται σε όσους ήδη γράφουν (ή έχουν δοκιμάσει να γράψουν) τραγούδια και νιώθουν πως τους λείπει η τεχνική κατάρτιση προκειμένου να εξελιχθούν ή/και επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Παρουσιάζονται: Οι Βασικές Αρχές Τραγουδοποιοίας. Γίνεται ανάλυση γνωστών τραγουδιών διαφορετικών αισθητικών κατευθύνσεων, σε ένα Εργαστήρι από το οποίο φεύγεις έχοντας γράψει για πρώτη φορά το δικό σου τραγούδι ή έχεις ανακαλύψει καινούργιες διεξόδους αν ήδη έγραφες στο παρελθόν. 

Το Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού μετράει ήδη τέσσερα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Έχουν συμμετάσχει σε αυτό τόσο μουσικόφιλοι που δοκίμαζαν να γράψουν τραγούδια αλλά δεν έμεναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, όσο και καταρτισμένοι μουσικοί που ήδη έγραφαν με επιτυχία τα δικά τους τραγούδια αλλά ένιωθαν την ανάγκη να διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα.

Επίσης έχουν συμμετάσχει μουσικοί που απλά είχαν την περιέργεια:  Πως γράφεται τελικά ένα τραγούδι;  Είναι πράγματι τόσο δύσκολο όσο συχνά πιστεύεται; Ποιες βασικές αρχές διατρέχουν τη σύνθεση ενός τραγουδιού στη βάση του, πέρα από στιλιστικές και ενορχηστρωτικές αναζητήσεις;

Το Εργαστήρι αποτελεί ένα περιβάλλον όπου συγχρωτίζεσαι με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια επιθυμία και αγάπη με εσένα: να γράφουν τραγούδια.

Σε αυτό οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τραγούδια ή προσχέδια τραγουδιών που έχουν γράψει στο παρελθόν, ενώ δημιουργείται και κίνητρο για επί τόπου δημιουργία  νέων τραγουδιών με αφετηρία την ανάλυση και τη συζήτηση που προηγείται.

Οι συμμετέχοντες αρκεί να μπορούν να παίξουν τις ιδέες τους σε μία κιθάρα ή ένα πιάνο.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 7 άτομα. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια και το κόστος του Εργαστηρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα της γραμματείας του Ωδείου Ορφείο Αθηνών, 210- 3635320 και 210-3634432.

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου. 

Πρώτη συνάντηση Εργαστηρίου: Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (σε μέρα και ώρα που θα οριστεί από κοινού με τους ενδιαφερομένους κατά την εγγραφή τους ).

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα