Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 21:00

Οι νέες δραστηριότητες του Socos

Written by 

Η ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου φαίνεται πως ασκεί μία ιδιαίτερη γοητεία μεταξύ των Ελλήνων συνθετών. Από τους παλαιότερους, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Κουγιουμτζής και ο Διονύσης Σαββόπουλος, μεταξύ άλλων, έχουν χρησιμοποιήσει στίχους του. Η νεότερη γενιά δεν έμεινε ανεπηρέαστη. Μετά την προσπάθεια της May Roosevelt - με απαγγελία μάλιστα του ίδιου του ποιητή, ο κιθαρίστας Socos μελοποιεί ακουστικά 8 ποιήματα του Χριστιανόπουλου, στο νέο CD με γενικό τίτλο Το πρώτο απ'το δεύτερο και το δεύτερο απ'το τρίτο, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 14 Μαίου από την Puzzlemusik.  Τα πρώτα φωνητικά του δίσκου έχει αναλάβει ο Μανώλης Τζιάρος, μέλος των Socos & The Live Project Band, στην πρώτη του εμφάνιση εκτός του πλαισίου της μπάντας.
Αυτό είναι το δεύτερο άλμπουμ με το οποίο ο Socos καταπιάνεται με μελοποιημένη ποίηση, μετά από την Ύδρα Των Πουλιών, σε ποίηση Νίκου Εγγονόπουλου με τη φωνή του Δημήτρη Πουλικάκου, ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνόφωνα άλμπουμ.

Δείγμα από το άλμπουμ μπορείτε να ακούσετε εδώ

Για τους Socos και Τζιάρο, αυτή δεν είναι η μόνη κυκλοφορία στην οποία συμμετέχουν αυτήν την περίοδο. Αναμένεται σύντομα το παρθενικό άλμπουμ των Αγόριαstonilio, από το οποίο έχουμε ήδη οπτικοακουστικό δείγμα με τη μορφή επίσημου βίντεο κλιπ για το Paranoika.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα