Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 11:13

Iron Maiden: απρόσμενη ανακοίνωση νέου δίσκου

Written by 

Η ανακοίνωση έγινε το πρωί της Παρασκευής από το επίσημο site των Iron Maiden και τα νέα δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ευχάριστα για τους οπαδούς τους. Το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους, το πρώτο μετά την ανάρρωση του Bruce Dickinson από την περιπέτειά του με τον καρκίνο, έχει πλέον και επισήμως τίτλο, εξώφυλλο και tracklisting. Το Book Of Souls, όπως θα τιτλοφορείται ο 16ος στούντιο δίσκος των Iron Maiden, είχε ήδη ηχογραφηθεί από τον μόνιμο πλέον παραγωγό Kevin Shirley το 2014, με τον Dickinson ακόμη υγιή, αλλά αποφασίστηκε πως η κυκλοφορία του άλμπουμ θα καθυστερούσε τόσο, ώστε ο τραγουδιστής να έχει αναρρώσει πλήρως και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις σκληρές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διαδικασίες προώθησης του δίσκου. Τα 11 κομμάτια του δίσκου διαρκούν 91 λεπτά και απλώνονται, για πρώτη φορά στην καριέρα του συγκροτήματος, σε 2 CD. Ανάμεσά τους υπάρχει και το Empire Of The Clouds, το οποίο κερδίζει τον τίτλο της μεγαλύτερης σε διάρκεια σύνθεσής τους από το Rime Of The Ancient Mariner (όση σημασία κι αν έχει αυτό), ενώ είναι σύνθεση Bruce Dickinson (λεπτομέρεια που για τους άρρωστους fans έχει τη σημασία της). Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνηθεί από τον Mark Wilkinson, ο οποίος έχει μεν συνεργαστεί ξανά με τους Maiden κυρίως σε εξώφυλλα singles αλλά είναι γνωστότερος ως ο cover artist των Marillion επί εποχής Fish (δείτε και το επίσημο site του εδώ).

Ακολουθεί το πληρες Tracklisting. Αν τύχει να εντοπίσετε κάποιο βιντεάκι στο youtube με κάποιον από τους παρακάτω τίτλους, μην χαρείτε άδικα. Να ξέρετε πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: απλώς σας έχουν κοροϊδέψει με κάποιους πολύ καλούς αντιγραφείς τους…

Disc 1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα