Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 10:35

Οι Florence Welch και τα αισθήματά της για τον Dave Grohl

Written by 

Το καλοκαίρι, ως γνωστόν, τα μουσικά νέα είναι φτωχά έως και ανύπαρκτα. Ευτυχώς υπάρχουν τόνοι ανοησιών που οι διάφοροι μουσικοί αστέρες ξεστομίζουν, οι οποίες προσφέρουν άφθονο γέλιο (το οποίο, δυστυχώς, εμείς ειδικά στην Ελλάδα έχουμε πολύ ανάγκη αυτή την στιγμή). Η Florence Welch των Florence And The Machine μοιράστηκε τα αισθήματά της (σύμφωνα με τα διάφορα δελτία Τύπου), αναφορικά με την ανέλπιστη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε να γίνει headliner στην Pyramid Stage του θρυλικού Glastonbury Festival σήμερα, καθώς το σπασμένο πόδι του Dave Grohl δεν επιτρέπει στους Foo Fighters να εμφανιστούν αντ’ αυτής, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Τι μας είπε η Florence;

Κατ’ αρχήν ότι αν γνώριζε πριν από ένα εξάμηνο ότι θα ήταν headliner, θα κατέληγε σταδιακά στην τρέλλα – και όποιος θέλει το πιστεύει, εγώ όχι διότι, επαγγελματίας είναι, γιατί να μην ήθελε να είναι headliner; Είμαι εντελώς βέβαιος ότι με την ανακοίνωση ότι θα εμφανιστεί αυτή στην θέση των Foo Fighters άνοιξε σαμπάνιες! Εκτός να εννοεί ότι θα τρελλαινόταν από την χαρά της!

Στην συνέχεια, σε ένα κρεσέντο νεο-χιπισμού που μπορεί να γονατίσει και τις πιο γερές κράσεις, η Welch μας εξήγησε ότι τόσο η ίδια όσο και όλοι όσοι θα βρίσκονται στο φεστιβάλ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή την ιδιαίτερη πνευματικότητα του Glastonbury, ώστε ο Grohl να επανακάμψει μετά τον τραυματισμό του, διότι το Glastonbury είναι ένα μέρος γεμάτο ενέργεια, για αυτό νιώθει ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να βάλουν το κοινό να χρησιμοποιήσει τις θεραπευτικές του ικανότητες, για να  “βοηθήσει το πόδι του Dave” (sic). Και καταλήγει ρίχνοντας μία μεγαλοπρεπή ιδέα: “Ίσως θα πρέπει να οργανώσω μία τελετή στα θεραπευτικά χωράφια (σ.σ. του Glastonbury) για αυτόν”. Συμφωνούμε απόλυτα. Παρακαλούμε όμως να γυριστεί και αναρτηθεί άμεσα όπου είναι εφικτό, σχετικό βίντεο. Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα μοιραζόμαστε, έτσι δεν είναι; Άλλωστε, μετά από μία τελετή για το “πόδι του Dave”, o κόσμος θα γίνει πολύ, μα πολύ καλύτερος.

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα