Print this page
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 10:45

Shining: Έδωσαν συναυλία στην άκρη ενός γκρεμού!

Written by 

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, λέει ο (όχι και τόσο σοφός, τελικά…) λαός μας, αλλά στην περίπτωσή μας, η τρέλλα μεταφέρθηκε ακριβώς εκεί. Οι Νορβηγοί (διότι υπάρχουν και Σουηδοί, με διαφορετικό αλλά αντίστοιχα ακραίο ηχητικό προσανατολισμό) blackjazz metallers Shining πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα ένα όνειρο που σε πρώτη ανάγνωση έμοιαζε παρανοϊκό και σχεδόν απραγματοποίητο. Το μαυροφορεμένο σεξτέτο έπαιξε ζωντανά στην άκρη (κυριολεκτικά, καθώς δεν έχεις άλλες επιλογές σε εκείνο το σημείο) της Trolltunga, που ουσιαστικά ένα πέτρινο βάθρο, ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά αξιοθέατα της Νορβηγικής γης, 1.100 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, μπροστά σε φανατικό κοινό που καθόταν στο ακριβώς απέναντι χείλος (φαντάζομαι πως κανείς δεν επιχείρησε crowd surfing ή stage diving). Υπόψη πως η ανάβαση στην συγκεκριμένη τοποθεσία απαιτεί έμπειρους αναρριχητές και η πρόσβαση σε αυτήν είναι δυνατή μόνο τέτοια εποχή που έχουν λιώσει οι πάγοι, η θέα όμως αποζημιώνει κάθε προσπάθεια. Βέβαια η συγκεκριμένη εκδρομή έγινε μέσω μιας λιγότερο εύκολης, αλλά αναμφισβήτητα πιο άνετης διαδρομής. Για όσους τυχόν αναρωτιούνται για τα logistics της υπόθεσης, δεν υπήρχε αντίτιμο εισιτηρίου για τους τολμηρούς fans. Η σχετική φωτογραφία με την μπάντα να παίζει ζωντανά στην άκρη της Trolltunga έγινε viral σε sites όπως 9gag και Reddit. Το ριψοκίνδυνο εγχείρημα μαγνητοσκοπήθηκε και το σχετικό DVD, όπως και το νέο άλμπουμ της μπάντας, αναμένονται σύντομα.

Δείτε το μοναδικό βίντεο που έχει προκύψει προς το παρόν, καθώς και εντυπωσιακές (ο μετριοπαθέστερος χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω) φωτογραφίες:


 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Latest from Μιχάλης Κουρής

Related items