Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 09:39

Uriah Heep εναντίον Iron Maiden

Written by 

Οι Iron Maiden κυκλοφόρησαν προ λίγων ημερών το δέκατο έκτο άλμπουμ τους The Book of Souls και όπως συνηθίζεται ακολούθησε η γνωστή αποθέωση που έπεται κάθε κυκλοφορία τους. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και μια ανάρτηση των συμπατριωτών τους βετεράνων του hard rock Uriah Heep στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, με την οποία, εμμέσως πλην σαφώς, τους κατηγορούν ότι τους αντιγράφουν! Πιο συγκεκριμένα ανέβασαν το κομμάτι των Maiden The Red and The Black από το The Book of Souls και υπονόησαν ότι μετά την εισαγωγή ομοιάζει με το δικό τους I Hear Voices από το Sonic Origami του 1998.

Παρακάτω ακολουθούν και τα δυο κομμάτια ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Εμείς απλώς θα σημειώσουμε ότι τέτοιες διαμάχες, συνήθως, μόνο καλό κάνουν στις δυο «αντιμαχόμενες» πλευρές, αφού τους εξασφαλίζουν επιπλέον δημοσιότητα. Στο κάτω κάτω ο Mick Box και η παρέα του θα πρέπει να αισθάνονται κολακευμένοι που η γενιά του Steve Harris προσεγγίζει, έστω κι έτσι, τη μουσική τους παρακαταθήκη και μάλιστα της ύστερης εποχή τους. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Iron Maidenείναι ουσιαστικά και τυπικά άμεσοι απόγονοι της σπουδαίας φουρνιάς των αγγλικών συγκροτημάτων που ξεπήδησαν στα τέλη των 60s – αρχές των 70s όπως οι ίδιοι οι Uriah Heep, οι Deep Purple, οι Led Zeppelin και φυσικά οι Black Sabbath.

 

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα