Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 11:18

Νέο άλμπουμ εν όψει για τους Jesus and Mary Chain…

Written by 

Οι αγαπημένοι JAMC φαίνεται ότι επιστρέφουν μετά από 17 ολόκληρα χρόνια (από το Munki του 1998). Και λέμε «φαίνεται», διότι με τους αδερφούς Reid ποτέ δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος.

Πάντως, όπως δήλωσε ο τραγουδιστής Jim Reid σε αμερικάνικο έντυπο, το συγκρότημα βρίσκεται στο studio και έχει ξεκινήσει την ηχογράφηση. Σύμφωνα με τον Jim, ο ήχος τους είναι πιο «ώριμος» (ελπίζουμε όλοι να μην εκλείψει εντελώς το περίφημο φαζάρισμα του ήχου).

Πάντως το υλικό για το άλμπουμ υπάρχει, καθώς η μπάντα επανενώθηκε μετά το 2007 για live περιοδείες και τα αδέρφια Reid έγραφαν κομμάτια, αλλά λόγω της περίεργης σχέσης μεταξύ τους, υπήρχαν καθυστερήσεις, Ας ελπίσουμε να μην σφαχτούν στο studio και να απολαύσουμε νέο υλικό από μια από τις σημαντικότερες μπάντες που έβγαλε το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες δεκαετίες.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα