Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 20:56

Chris Cornell: Νέος προσωπικός δίσκος και φιτιλιές για πιθανές συνεργασίες με Mad Season και Audioslave

Written by 

Σίγουρα δεν πρόκειται για νέο ότι ο Chris Cornell συμμετείχε σε live των Mad Season στις 30 Ιανουαρίου 2015 στο Seattle’s Benaroya Hall παρέα με τα μέλη των Temple of the Dog (πλην του “Lord” Eddie Vedder) και την συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας του Seattle.

Είδηση δεν αποτελεί ούτε το γεγονός ότι έχει κυκλοφορήσει τη νέα του σόλο δουλειά με τίτλο Higher Truth, από την οποία έχει ήδη ξεχωρίσει το πρώτο single με τίτλο Nearly Forgot my Broken Heart.

Αυτό που αποτελεί είδηση είναι η απάντησή του στην ερώτηση αν εκείνη η εμφάνισή του με τους Mad Season μπορεί να οδηγήσει σε μια πιθανή μουσική σύμπραξη. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο AMNY, ο Cornell δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στη συνεργασία, υπό έναν πολύ συγκεκριμένου όρο: η συνεργασία με τους Barrett Martin, Duff McKagan και Mike McCready δεν θα γίνει υπό το όνομα Mad Season λόγω της επιθυμίας του Cornell να κρατήσει ανέπαφη την ιστορία και τη μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος. Παραδέχθηκε πάντως ότι η εμπειρία του στη σκηνή με τα άλλα μέλη ήταν καταπληκτική και ότι κάποια μέρα δεν θα περιοριστούν μόνο στο παίζουν παλιά κομμάτια, κάτι βέβαια που προς το παρόν είναι αδύνατον διότι όλοι τους είναι πολύ απασχολημένοι με διάφορα projects.  

Ακολουθεί βίντεο από το Live του Seattle:

και το πρώτο video clip από το Higher Truth:

Φυσικά ο Chris Cornell δεν σταμάτησε εκεί. Το ανήσυχο για μουσικές συνεργασίες πνεύμα του φαίνεται ότι δεν έχει καταλαγιάσει. Δήλωσε λοιπόν ότι θα ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο να γίνει ένα reunion με τα υπόλοιπα μέλη των Audioslave, δηλαδή τους Rage Against the Machine πλην Zack de la Rocha, που όμως μόνο καλά λόγια έχει να πει για την συνεργασία του μαζί τους. Οι Audioslave μας χάρισαν, θυμίζουμε, τρεις στούντιο δίσκους και ένα καταπληκτικό Live DVD στην Κούβα. O Cornell δήλωσε ακόμα ότι μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά projects των έχει υπάρξει μέλος καθένας από τους Audioslave, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μπούνε όλοι μαζί στο στούντιο και να δημιουργήσουν μουσική.

Μέχρι όμως όλες αυτές οι συνεργασίες να πάρουν το δρόμο τους, ο Cornell πρόλαβε να συμπράξει με τους Zac Brown Band στο κομμάτι Heavy Is the Head, το single από τον πιο πρόσφατο δίσκο  της μπάντας με τίτλο Jekyll + Hyde.

Όσο για τα υπόλοιπα, περιμένουμε τα λόγια να γίνουν πράξεις και οι πράξεις νότες!

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα