Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 21:00

The Sirens: Live σύμπραξη ιστορικών φωνών του ατμοσφαιρικού metal

Written by 

Τα ονόματα Kari Rueslåtten, Anneke van Giersbergen και Liv Kristine Espenæs Krull μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερως εξωτικά σε κάποιον που τα ακούει πρώτη φορά, όμως στα 90s οι τρεις αυτές κυρίες αποτελούσαν θρυλικές όσο και πρωτοποριακές γυναικείες φωνές για το ατμοσφαιρικό metal, με ιστορική και ουσιαστική προσφορά στην εξέλιξή και γιγάντωσή του. Περιττό θα ήταν να γράψουμε πως έχουν συνδεθεί με μερικές από τις πλέον καίριες και αξιομνημόνευτες στιγμές του συγκεκριμένου ήχου (εντελώς ενδεικτικά: Tears Laid In Earth, Mandylion, Velvet Darkness They Fear). Ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να παράγουν μουσική ως solo καλλιτέχνιδες, χωρίς τα συγκροτήματα που τις ανέδειξαν (The 3rd and The Mortal, The Gathering και Theatre Of Tragedy αντίστοιχα). Άλλωστε, δεν τις πήραν και τα χρόνια (άλλο αν ο ήχος των περισσότερων solo κυκλοφοριών τους απέχει χιλιόμετρα από αυτόν των παλιών συγκροτημάτων τους).

Πριν λίγες μέρες, αναρτήθηκε μία κοινή φωτογραφία τους, συνοδευόμενη από ένα λιτό κείμενο ως teaser, που προμήνυε την συνεργασία τους, χωρίς να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες. Οι fans υποδέχτηκαν με τον δέοντα ενθουσιασμό την κίνηση αυτή, αναμένοντας τις επόμενες ενημερώσεις. Την Δευτέρα ανακοινώθηκε επισήμως η πολυπόθητη σύμπραξή των τριών τους για κάποιες συναυλίες υπό το (εύλογο και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο) όνομα The Sirens. Προς το παρόν έχουν επιβεβαιωθεί εμφανίσεις μόνο σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες ημερομηνίες, μέσα στις οποίες ελπίζουμε να περιλαμβάνεται τουλάχιστον μία στην Ελλάδα. Διότι η κυρία Kari και η υπέροχη φωνή της δεν μας έχουν τιμήσει ακόμη...

 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα