Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 07:28

King Crimson: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες ημερομηνίες της περιοδείας

Written by 

Πριν δύο χρόνια μας ανακοίνωνε ότι θα αποσυρόταν κουρασμένος και απηυδισμένος από την μουσική βιομηχανία. Την στιγμή που μιλάμε, ο εμβληματικός κιθαρίστας Robert Fripp όχι μόνο έχει επανέλθει στην ενεργό δράση, αλλά έχει επαναδραστηριοποιήσει (από το 2013 ήδη) τους King Crimson. Όπως αναγράφεται και στην σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του γκρουπ στο Facebook, αυτή είναι η ιστορικά όγδοη σύνθεσή τους και περιλαμβάνει επτά μουσικούς, μεταξύ των οποίων τρεις (!) ντράμερ! Αναλυτικά η σύνθεση είναι: Gavin Harrison (ντραμς), Bill Rieflin (ντραμς), Pat Mastelotto (ντραμς), Tony Levin (μπάσο, φωνητικά), Mel Collins (σαξόφωνο, φλάουτο), Jakko Jakszyk (κιθάρα, φωνητικά), και φυσικά Robert Fripp (κιθάρα). Όλοι οι μουσικοί έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με τον Fripp, είτε στους King Crimson είτε σε άλλα πρότζεκτ του, και φυσικά αποτελούν αδιαμφισβήτητα τέρατα τεχνικής, κατάλληλοι για να αποδώσουν άψογα τις συνθέσεις ως έχουν, αλλά και τις όποιες παρανοϊκές εμπνεύσεις του Fripp.

Στην ίδια ανάρτηση υπάρχουν και οι νεότερες πληροφορίες, που αφορούν τις συναυλίες που θα δώσει το σχήμα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Οι αδημονούντες οπαδοί του αχαλίνωτου progressive rock (παρεμπιπτόντως, πόσο περιοριστικός όρος για τους King Crimson…) μπορούν να επιλέξουν μία ημερομηνία του Σεπτεμβρίου ως και των αρχών Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και να ετοιμάσουν την βίζα τους για να διασχίσουν τον Ατλαντικό, διότι άγνωστο αν τελικά η Ευρώπη αποτελέσει προορισμό για αυτήν την περιοδεία – ή οποιαδήποτε άλλη περιοδεία αποφασίσει στο μεταξύ ο Fripp. Το λογότυπο που φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την περίσταση φαίνεται παρακάτω

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα