Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 07:50

Απεβίωσε ο κιθαρίστας των Πολωνών Riverside

Written by 

Δεν έχουν τελειωμό οι απώλειες στο χώρο της μουσικής τους τελευταίους μήνες. Σε αυτές ήρθε να προστεθεί ο κιθαρίστας του πολωνικού progressive συγκροτήματος Riverside, Piotr Grudziński. Το γκρουπ ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook το θάνατο του μουσικού χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. O Grudzinski ήταν 40 ετών και ήταν μέλος του σχήματος από το ξεκίνημα του (2001).

Για όσους δεν γνωρίζουν τους Riverside, να πούμε ότι αποτελούν ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά σχήματα στο χώρο του prog rock, έχοντας ήδη μια πολύ σημαντική δισκογραφία στο ενεργητικό τους, με πιο πρόσφατη κυκλοφορία το περσινό Love, Fear and the Time Machine. Η μπάντα, μάλιστα, έχει περάσει και από τη χώρα μας για συναυλίες, η τελευταία από τις οποίες είχε λάβει χώρα στο Gagarin το 2013, όπου οι Πολωνοί είχαν δώσει ένα πραγματικά αξέχαστο live (η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο προέρχεται από εκείνη τη συναυλία).

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα