Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 08:00

«Μύλος» οι Deep Purple ενόψει Rock & Roll Hall of Fame

Written by 

Το θρυλικό συγκρότημα των Deep Purple περιλαμβάνεται μεταξύ των ονομάτων που έχουν ψηφιστεί για να ενταχθούν φέτος στο Rock & Roll Hall of Fame. Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει με μεγάλη καθυστέρηση, γεγονός που εξηγείται εν μέρει λόγω της βρετανικής καταγωγής του γκρουπ (κάποιος κακοήθης θα πρόσθετε λόγω των αμφισβητούμενων κριτήριων επιλογής…).

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι εκ των θεμελιωτών του hard rock Deep Purple θα ενταθούν στο Rock & Roll Hall of Fame, οι περισσότεροι αναρωτιούνται ποιοι από τους πολλούς μουσικούς που έχουν περάσει από τις τάξεις του συγκροτήματος θα συμμετέχουν στην τελετή. Για να είμαστε ειλικρινείς, το αν θα συμμετάσχει ο Ritchie Blackmore συγκέντρωνε το ενδιαφέρον της πλειονότητας. Εδώ που τα λέμε, η εκδήλωση για τους Deep Purple χωρίς τον ιδρυτή και κιθαρίστα τους θα έμοιαζε λειψή. Ο Blackmore, ο οποίος μόνο για τον εύκολο χαρακτήρα του δεν φημίζεται, έδειξε αρχικά θετικός. Προ λίγων ημερών όμως ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος τελικά, καθώς έλαβε επιστολή από τον πρόεδρο του Rock & Roll Hall of Fame όπου τον ενημέρωνε ότι το συγκρότημα δεν επιθυμεί τη συμμέτοχη του, ρίχνοντας βεβαίως την ευθύνη στον manager της τωρινής σύνθεσης του γκρουπ Bruce Payne.

Κατόπιν ο πρόεδρος του Rock & Roll Hall of Fame Joel Peresman σε συνέντευξη του στο Rolling Stone υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, λέγοντας ότι ο manager των Deep Purple δεν έχει τη δικαιοδοσία να αποκλείσει κάποιον από την τελετή και συνέχισε προσθέτοντας ότι προσπάθησε να συμφιλιώσει τις δυο πλευρές ώστε το συγκρότημα να κάνει μια μοναδική reunion εμφάνιση με τη συμμετοχή του Blackmore (για πρώτη φορά μετά το 1993) ειδικά για την περίσταση αλλά συνάντησε την άρνηση από την πλευρά του τωρινού line up της μπάντας.

Στη συζήτηση ενεπλάκει και ο τραγουδιστής των Purple Ian Gillan ο οποίος υποστήριξε ότι το πιο δίκαιο είναι να εμφανιστεί το σχήμα και να παίξει ζωντανά με την παρούσα σύνθεση του, αφήνοντας μάλιστα αιχμές προς το Rock & Roll Hall of Fame, το οποίο δεν περιέλαβε στα ονόματα αυτών που θα ενταχθούν δυο από τα σημερινά μέλη της μπάντας (τους Steve Morse και Don Airey). Μάλιστα ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον David Coverdale (μιλάμε για μεγάλες στιγμές, καθώς ο Coverdale αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Gillan στο σχήμα) και τον ενημέρωσε για την απόφαση τους, βρίσκοντας τον σύμφωνο.

Όπως και να έχει με όλα αυτά χάσαμε την ευκαιρία να δούμε ιστορικές εικόνες, όπως τα μέλη των Purple να έρχονται στα χέρια ενώ θα παραλάμβαναν το βραβείο ή έστω να τους δούμε ζωντανά με τον Blackmore μετά από 23 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση η τελετή που θα λάβει χώρα στις 8 Απριλίου, θα έχει ,όσον αφορά τους Deep Purple σημαντικές απουσίες, αφού εκτός του Blackmore, απών θα είναι και η έτερη ηγετική μορφή και ιδρυτικό μέλος επίσης Jon Lord, αφού έχει φύγει από τη ζωή από το 2012 (δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε και τον επίσης μακαρίτη Tommy Bolin, ο οποίος αντικατέστησε στην κιθάρα τον Blackmore αλλά πέθανε πολύ νέος, πριν από 40 χρόνια, σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος εποχής της πρώτης περιόδου των Deep Purple).

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα