Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 06:52

Mastodon: Θα δέχονται και εικονικά χρήματα

Written by 

Αυτή η είδηση κανονικά προοριζόταν να αναφέρει μονάχα το (κυριολεκτικά) επικό βίντεο κλιπ που γυρίστηκε για το ήδη γνωστού εδώ και καιρό High Road, κομματιού από το επερχόμενο άλμπουμ των MastodonOnce More Around The Sun”. Σε σκηνοθεσία του Roboshobo, πρακτικά μόνιμου συνεργάτη των Mastodon τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει την καθημερινότητα ενός λιπόσαρκου nerd νέου που ζει με παππού και γιαγιά και έχει ως διέξοδο μία εικονική πραγματικότητα ενός live action παιχνιδιού ρόλων τύπου Game Of Thrones (όσοι παρακολουθούν South Park ή, ακόμη καλύτερα, έχουν παίξει το South Park: The Stick Of Truth έχουν σχηματίσει ήδη μια σαφέστερη εικόνα στο μυαλό τους). Φυσικά υπάρχει ανατροπή στην υπόθεση, αλλά δεν θα σας την αποκαλύψουμε – κάντε και κανένα κλικ στα σχετικά links!

Όμως η κυκλοφορία του βίντεο κλιπ επισκιάζεται από την δεύτερη – και κατά τι σημαντικότερη – είδηση, που αφορά την υιοθέτηση της νέας τάσης στις δικτυακές πληρωμές από τους Mastodon. Χάρη στην φρέσκια συνεργασία της BitPay με τους metallers από την Ατλάντα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα, πέραν των παραδοσιακών μεθόδων, να αποκτήσουν το επερχόμενο άλμπουμ τους από την δικτυακή διεύθυνση www.mastodonrocks.com/bitcoin χρησιμοποιώντας bitcoins. Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες επεξηγήσεις για την άγνωστη  - τουλάχιστον όσο αφορά την offline ζωή – λέξη της τελευταίας πρότασης. Τα bitcoins είναι, για να το θέσουμε απλά, ένα εικονικό νόμισμα, που τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί σε αποδοχή και συχνότητα χρήσης, σε τέτοιο επίπεδο ώστε να γίνεται πλέον αποδεκτό ως «κανονικό» μέσο οικονομικής συναλλαγής ακόμη και από μεγάλους οργανισμούς (και μόνο το όνομα Amazon φτάνει και περισσεύει). Η εφαρμογή των bitcoins έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που «επιτρέπεται» να ορίζεται το χρήμα, προκαλώντας φυσικά και τους σχετικούς, μάλλον εύλογους, προβληματισμούς σε οικονομολόγους, επιχειρηματίες και απλούς χρήστες. Με αυτήν τους την κίνηση, οι Mastodon έγιναν η πρώτη μπάντα που ανήκει σε εταιρία μεγάλου μεγέθους (major label) και δέχεται bitcoins – αν και ο 50cent αποτελεί ακόμη το εμπορικότερο όνομα της μουσικής βιομηχανίας που έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα