Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 22:00

Steven Wilson: Δεν ξεκουράζεται ποτέ;

Written by 

Ως ακάματος εργάτης της μουσικής, ο Steven Wilson δεν χάνει ευκαιρία να εφευρίσκει αφορμές ενασχόλησης με το αγαπημένο του αντικείμενο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει να επιδείξει είτε κάποιο νέο άλμπουμ με κάποιο από τα projects του, είτε κάποια συνεργασία του με άλλο συγκρότημα, είτε κάποια επανακυκλοφορία που έχει επιμεληθεί. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε οποιαδήποτε πρόβλεψη, δημιουργώντας ένα μουσικό software (όχι εντελώς μόνος του, ας μην υπερβάλλουμε), που φέρει τον τίτλο  “Steven Wilson’s GhostWriter”.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα του, εργαζόταν για 18 μήνες πάνω σε αυτό (μέσα στους οποίους υπενθυμίζουμε πως παράλληλα περιόδευε, ετοίμαζε remasters και ποιος ξέρει τι άλλο). Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περί τίνος πρόκειται, το software περιέχει χαρακτηριστικούς ήχους που έχει σχηματοποιήσει και χρησιμοποιήσει ο ίδιος στην καριέρα του, αλλά και προσομοιώσεις οργάνων άλλων δημιουργών, διαθέσιμα προς πάσα χρήση από μουσικούς. Οι πλέον φανατικοί των έργων του Wilson το έχουν αγοράσει ήδη κι ας μην έχουν ιδέα πώς να το χρησιμοποιήσουν – άλλωστε η ειδική προσφορά που περιλαμβάνει έναν σκληρό δίσκο δώρο ισχύει ως το τέλος Ιανουαρίου.

 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα