Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 09:04

Αποχαιρετιστήριος (;) δίσκος για τους Swans

Written by 

Οι Swans ανακοίνωσαν την κυκλοφορία νέου και, κατά τα φαινόμενα, αποχαιρετιστήριου δίσκου “της τρέχουσας ενσάρκωσης” του συγκροτήματος. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου από την Young God Records. Φυσικά αυτό αφήνει περιθώρια για ερμηνείες, άλλωστε ο Michael Gira είναι μυστήριος τύπος…

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον δίσκο θα περιλαμβάνεται και το κομμάτι The World Looks Red / The World Looks Black, με στίχους που έγραψε ο Michael Gira to 1982, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει ο Thurston Moore με την άδεια του Gira, ο οποίος τότε μοιραζόταν το διαμέρισμα του Gira ως χώρο για πρόβες (αναρωτιέμαι τι ακριβώς συνέβαινε εκεί μέσα!) στο κομμάτι The World Looks Red, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρώτο LP των Sonic Youth Confusion Is Sex (1983).

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κομμάτι που δανείζει τον τίτλο και στο δίσκο, το οποίο ηχεί τουλάχιστον ενδιαφέρον (το αντίθετο θα μας εξέπληττε, βέβαια).

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα