Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 15:29

Νέος δίσκος για τους Μinor Victories

Written by 

Οι Minor Victories, η μπάντα που προέκυψε από μέλη των Mogwai, Slowdive και Editorsανακοίνωσε αναπάντεχα την κυκλοφορία νέου δίσκου, δεύτερου μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο τίτλος του δίσκου είναι Orchestral Variations και περιέχει στην ουσία instrumental εκτελέσεις του ντεμπούτου δίσκου τους Minor Victories (περισσότερα για αυτόν μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Στην ανακοίνωση του το γκρουπ αποκάλυψε το νέο άλμπουμ, τον τίτλο του και διευκρίνισε ότι πρόκειται για instrumental εκδοχές των γνωστών τραγουδιών τους. Το Orchestral Variations θα κυκλοφορήσει σε 180-gram διπλό βινύλιο στις 25 Νοεμβρίου στη Βόρεια Αμερική μέσω της Fat Possum. Για τον υπόλοιπο πλανήτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντα, η κυκλοφορία θα γίνει-και ψηφιακά- στις 27 Ιανουαρίου 2017.

Η μπάντα παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα και ένα νέο μουσικό βίντεο για το κομμάτι Cogs που είναι πρώτο στην tracklist του δίσκου που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 Orchestral Variations:

01 Cogs
02 Breaking My Light
03 The Thief
04 Give Up the Ghost
05 Scattered Ashes
06 Folk Arp
07 For You Always
08 A Hundred Ropes
09 Higher Hopes
10 Out to Sea

Στο ασπρόμαυρο βίντεο, ακούμε το κομμάτι να συνοδεύει σκηνές που δείχνουν ένα άντρα να περπατά στους δρόμους της πόλης, μέσα σε ένα δάσος και σε διάφορα άλλα τοπία. Για το δίσκο, ο Justin Lockey δήλωσε μεταξύ άλλων πως “Δε πρόκειται για ένα remix άλμπουμ, ούτε για b-sides. Είναι απλά ένας άλλος, διαφορετικός τρόπος να ακούμε/βλέπουμε τα πράγματα”, εννοώντας προφανώς τις διαφορετικές εκτελέσεις των τραγουδιών του πρώτου δίσκου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video:

 

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα