Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 12:58

Temple Of The Dog: Το reunion έφερε ξεσκόνισμα και ακυκλοφόρητο κομμάτι στην επιφάνεια

Written by 

Το αμερικάνικο συγκρότημα Temple of the Dog που αποτελείται από τους Jeff Ament, Matt Cameron, Chris Cornell, Stone Gossard και τον Mike McCready (μιλάμε για μέλη των Pearl Jam και των Soundgarden, άρα την ζωντανή ιστορία του grunge) έκανε και επίσημα την επανασύνδεση του και ξεκίνησε δίνοντας διάφορα live στην Αμερική.  Στο δεύτερο encore της συναυλίας τους στη Philadelphia αποφάσισαν να παίξουν ένα κομμάτι που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ και ούτε το έχουν παίξει ποτέ πριν μπροστά σε κοινό. Το ιδιαίτερο στοιχείο του κομματιού που λέγεται Missing Watch, κατά τα λεγόμενα του Chris Cornell,  είναι ότι γράφτηκε την ίδια εποχή με τα Seasons και Spoonman (βέβαια το πρώτο είναι συνεισφορά του στο soundtrack του Singles του 1992, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνεται στο Superunknown των Soundgarden του 1994, άρα λογικά μιλάμε για το 1992, αφού το riff του Spoonman ακούγεται σε μία σκηνή της ταινίας, χωρίς να περιλαμβάνεται στο soundtrack), δίνοντας έτσι μια έξτρα λεπτομέρεια για αυτό το «νέο» κομμάτι που αποφάσισαν να ξεθάψουν από το αρχείο τους. Εκτός φυσικά από δικά τους κομμάτια, οι Temple of the Dog παρουσίασαν και κομμάτια των Mad Season, κάτι που ασφαλώς δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και ο Chris Cornell ερμήνευσε διάφορα κομμάτια από τον δίσκο των Mad Season στο live που έδωσε με την Φιλαρμονική του Seattle.

Τα live ανοίγουν την όρεξη του κοινού και των μελών του συγκροτήματος που δεν αποκλείουν την πιθανότητα ηχογράφησης νέου υλικού μετά την λήξη των συναυλιών τους. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι, εκτός από την φωνή του Chris Cornell να έχουμε και την ευκαιρία να ακούσουμε και τον Eddie Vedder  στα φωνητικά , έτσι για να γουστάρουμε λίγο περισσότερο.

"Missing Watch (Unreleased Song)" Temple of the Dog


River of Deceit (Mad Season)" Temple of the Dog

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα