Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 11:13

Deep Purple: Νέος δίσκος και αποχαιρετιστήρια (;) περιοδεία

Written by 

Οι βετεράνοι του hard rock Deep Purple ανακοίνωσαν κάποιες από τις ημερομηνίες της περιοδείας τους για το 2017, στις οποίες μάλιστα θα έχουν ως support τους Σουηδούς Europe (ναι, υπάρχουν ακόμα…). Μέχρι εδώ όλα συνηθισμένα και φυσιολογικά, αυτό όμως που προκάλεσε μια κάποια ίντριγκα είναι ο τίτλος της περιοδείας “The Long Goodbye Tour” ο οποίος υπονοεί (ξεκάθαρα το λέει, μάλλον) ότι θα αποτελέσει την αποχαιρετιστήρια για το συγκρότημα μετά από πέντε δεκαετίες δράσης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από την πλευρά του γκρουπ για την κυκλοφορία νέου δίσκου (διαδόχου του αξιόλογου Now What?! του 2013) στο πρώτο μισό του 2017. Ο τίτλος του θα είναιInFinite και θα είναι το εικοστό της καριέρας τους (21ο αν μετρήσουμε και το Concerto for Group and Orchestra του 1969).

Ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τους ίδιους τους Βρετανούς ωστόσο το ενδεχόμενο να είναι η τελευταία τους περιοδεία μοιάζει αρκετά πιθανό αν σκεφτούμε πως πριν λίγους μήνες ο drummer και ιδρυτικό μέλος της μπάντας Ian Paice αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να χάσει για πρώτη φορά συναυλία του συγκροτήματος από το 1968 που δημιουργήθηκαν οι Purple.

Αν όντως σκοπεύουν να κλείσουν την καριέρα τους με μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία (κανονική όχι σαν αυτή των Scorpions…) τότε η συγκυρία μοιάζει ιδανική καθώς φέτος το γκρουπ εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame (αποκαταστάθηκε έτσι μια αδικία χρόνων), ενώ το γεγονός ότι θα έχουν και ένα νέο άλμπουμ κάνει την όλη περίσταση πιο ενδιαφέρουσα. Μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν τα παραπάνω και αν όντως οι θρυλικοί Deep Purple (που συμπληρώνουν μισό αιώνα παρουσίας το 2018) θα βάλουν τέλος σε μια υπερεπιτυχημένη καριέρα.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα