Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 06:34

Radiohead: Kαι τελικά…OKNOTOK

Written by 

Οι Radiohead θα γιορτάσουν την επέτειο των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του OKComputer με μια ειδική deluxe επανέκδοση. Ο τίτλος αυτής θα είναι OKNOTOK, και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις  23 Ιουνίου μέσω της  XL Recordings.

Η μπάντα μια μέρα πριν την ανακοίνωση είχε δημοσιεύσει teaser βίντεο που κρατούσε ζωντανές τις φήμες για “πανηγυρικές εκδηλώσεις” σχετικές με την επέτειο των 20 χρόνων από τη μαγική προσγείωση του OK Computer στα μουσικά πράγματα.

Το βίντεο παρουσίαζε ένα παιδί να διαβάζει δυνατά, ελαφρά αλλοιωμένους στίχους από το Climbing Up The Walls ενώ εμφανίζονταν και οι λέξεις “Program: radiohead” and “1 REM”. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Το βίντεο αυτό ακολούθησε ένα άλλο διαφημιστικό, που πρωτοξεκίνησε τις φήμες, και ήταν κάμποσες μυστηριώδεις αφίσες που κυκλοφόρησαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη που παρέπεμπαν σε “κάτι” σχετικό με την επικείμενη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την κυκλοφορία του ιστορικού άλμπουμ (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1997).

H ανακοίνωση στον τύπο περιγράφει το OKNOTOK, σαν “το όνειρο του συλλέκτη, οπαδού των Radiohead“ (κοινώς όπως είπε και ένας φίλος “Thom ζούμε για να στα σκάμε”) καθώς στη λίστα τραγουδιών συναντάμε τα αρχικά 12 τραγούδια και τρεις ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις: I Promise, Lift και Man Of War. Όλο το υλικό στο OKNOTOK είναι remastered  από τις αναλογικές αρχικές κασέτες, και θα βγει σε πολλές, διαφορετικές εκδόσεις. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την λίστα των τραγουδιών που θα περιλαμβάνονται καθώς και το artwork:

OKNOTOK Tracklist:

Disc 1:
01. Airbag
02. Paranoid Android
03. Subterranean Homesick Alien
04. Exit Music (For a Film)
05. Let Down
06. Karma Police
07. Fitter Happier
08. Electioneering
09. Climbing Up the Walls
10. No Surprises
11. Lucky
12 Tourist

Disc 2:
01. I Promise
02. Man of War
03. Lift
04. Lull
05. Meeting in the Aisle
06 Melatonin
07. A Reminder
08. Polyethylene (Parts 1 & 2)
09. Pearly
10. Palo Alto
11. How I Made Millions

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα