Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 13:11

Πλησιάζει ο νέος δίσκος του Steven Wilson - ακούστε ένα νέο κομμάτι!

Written by 

Προηγήθηκαν αρκετά διαδικτυακά teasers, αλλά πλέον έφτασε η στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων σχετικά με το νέο, 5ο κατά σειρά προσωπικό άλμπουμ του Steven Wilson. Ο δίσκος θα ονομάζεται To The Bone και, κατά δήλωση του ίδιου του Wilson, θα είναι ό,τι πιο απλό έχει κυκλοφορήσει ποτέ, με επιρροές από prog-pop αριστουργήματα όπως το So του Peter Gabriel, το Hounds of Love της Kate Bush, το Colour of Spring των Talk Talk και το Seeds of Love των Tears for Fears. Στο θέμα των στίχων θα αφήσουμε αμετάφραστα τα λόγια του δελτίου τύπου: “Lyrically, the album’s eleven tracks veer from the paranoid chaos of the current era in which truth can apparently be a flexible notion, observations of the everyday lives of refugees, terrorists and religious fundamentalists, and a welcome shot of some of the most joyous wide-eyed escapism I’ve created in my career so far. Something for all the family!”

Ο δίσκος αναμένεται στις 18 Αυγούστου, λογικά όχι πολύ ταιριαστή ημερομηνία για οποιαδήποτε κυκλοφορία φέρει το όνομα Steven Wilson… Ως τότε, ας βολευτούμε με το πρόγευμα του νέου κομματιού Pariah, μιας prog μπαλάντας με τη συμμετοχή της γνωστής πλέον στους Wilson-όφιλους Ninet Tayeb.

Για όσους θέλουν να αγοράσουν το δίσκο, οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει. Για όσους ρωτούν, φυσικά και υπάρχει ultra-special deluxe έκδοση που λογικά θα εξαντληθεί άμεσα και θα μεταπωληθεί σε εξωπραγματικές τιμές στο discogs και στο ebay…

Στις αρχές του 2018 ο Wilson θα βγει σε μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία. Αυτή τη φορά δεν βλέπω να είμαστε στη λίστα, θα περιλαμβάνεται όμως το απίστευτο Royal Albert Hall. Όσοι ξέρουν, κάνουν ήδη τα κουμάντα τους.

Ακούστε το νέο κομμάτι:

 

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα