Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 06:35

Νέο, μετά θάνατον, άλμπουμ από τον Alan Vega των Suicide

Written by 

Τον περασμένο Ιούλιο, χάσαμε (...και ποιόν δε χάσαμε) τον δυναμικό τραγουδοποιό των Suicide, Alan Vega. Ακριβώς στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θανάτου του, θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με όλες τις τελευταίες ηχογραφήσεις του, λίγο πριν αφήσει τα εγκόσμια. Μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη κυκλοφορία του από το 2007 (και το άλμπουμ Station) ως solo καλλιτέχνης και όχι ως μέλος των Suicide. Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, θα ονομάζεται IT και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη σύζυγό του και συχνή συνεργάτη του, Liz Lamere.

Με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας έρχεται το πρώτο single του άλμπουμ, DTM. Είναι ένα σκοτεινό, τρομακτικό κομμάτι-DTM σημαίνει "νεκρός/νεκρή για μένα" - διάρκειας σχεδόν επτά λεπτών.

“Η δύναμη ζωής του Alan ήταν πολύ μεγάλη γιατί πίστευε πολύ στο όραμα και τους στόχους του” ανέφερε η Lamere σε μια δήλωσή της και συνέχισε: “Καταλάβαινε ότι δε μπορούμε να ελέγξουμε και πολλά από όσα συμβαίνουν ευρύτερα στον κόσμο που ζούμε, αλλά πίστευε ότι έχουμε ελευθερία και δύναμη να υποστηρίξουμε με σθένος όσα πιστεύουμε”.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 14 Ιουλίου, ενώ ήδη υπάρχει δυνατότητα προπαραγγελίας. Η βινυλιακή έκδοση θα περιέχει ανέκδοτες φωτογραφίες, ζωγραφική και γραπτά του Vega.

Δείτε το artwork και τη λίστα των τραγουδιών του άλμπουμ:

 

Λίστα τραγουδιών ΙΤ:
01. DTM
02. Duke’s God Bar
03. Vision
04. IT
05. Screamin Jesus
06. Motorcycle Explodes
07. Prayer
08. Prophecy
09. Stars

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα