Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 14:50

Μετά από 5 χρόνια ο Morrissey live στο BBC

Written by 

Εν όψει της κυκλοφορίας του 11ου άλμπουμ του Low in High-School, ο Morrissey θα εμφανιστεί ζωντανά στα live sessions του BBC 6 στις 2 Οκτωβρίου. Είναι η πρώτη εμφάνισή του στην “Auntie Beeb” (όπως χαϊδευτικά αποκαλούν οι Βρετανοί το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό τους φορέα) μετά από 5 και πλέον χρόνια και η πρώτη στο Λονδίνο μετά το 2015 (στο Eventim Apollo), όπου μάλιστα είχε δεσμευτεί  ότι δεν θα ξαναπαίξει στην Αγγλία (έτσι ρε Moz, σκίστα τα μνημόνια!).

Με το νέο του δίσκο να κυκλοφορεί στις 17 Νοεμβρίου και με τον Korda Marshall, επικεφαλής του μουσικού τμήματος της BMG – νέας εταιρείας του Morrissey – να δηλώνει ότι η καμπάνια προώθησης θα ξεκινήσει νωρίς το φθινόπωρο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παίξει κομμάτια από το καινούριο άλμπουμ. Δεν μπορεί να αποκλείσει μάλιστα κανείς την πιθανότητα να έχουμε την κυκλοφορία νέου single πριν από την εμφάνισή του στο BBC.

Πάντως μέχρι τώρα είναι μετρημένες οι πληροφορίες για το άλμπουμ. Ξέρουμε ότι ηχογραφήθηκε σε Γαλλία και Ιταλία (στο στούντιο του Morricone στη Ρώμη), ότι παραγωγός είναι ο Joe Chicarelli, όπως και στο προηγούμενο άλμπουμ World Peace is None of Your Business και ότι θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία που ίδρυσε ο Μoz με το όνομα Etienne Records και η οποία θα συνεργαστεί με την BMG για τη διανομή του δίσκου. Πάντως σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Korda Marshall τον χαρακτήρισε ως «την πιο δυνατή συλλογή κομματιών με την οποία έχει αναμιχθεί στην καριέρα του». Πρόσθεσε επίσης ότι ο Morrissey είναι σε πολύ καλή φόρμα και ότι η μπάντα του είναι “on fire”.

Ίδωμεν αν όλα αυτά είναι κλασικό PR hype, ή αν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα