Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 15:40

"Απόλαυση" από Kamasi Washington

Written by 

Όσο περνάει ο καιρός, και ειδικά μετά από τη συγκλονιστική συναυλία του στην Τεχνόπολη, θα μιλάμε όλο και πιο συχνά για τον Kamasi Washington. Σήμερα λοιπόν, αναμένεται η κυκλοφορία του νέου δίσκου του πολυσυζητημένου σαξοφωνίστα “Harmony of Difference”, από την Young Turks. Το πρώτο δείγμα μας είχε δοθεί ήδη πριν το καλοκαίρι, φτάνοντας ήδη στα top της χρονιάς (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) με το “Truth”.

Χτες κυκλοφόρησε ένα νέο κομμάτι με τον τίτλο “Desire” που πρόκειται μάλιστα για το εναρκτήριο του δίσκου. Η ενδιαφέρουσα ακολουθία της “Αλήθειας” με την “Απόλαυση”, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθ’οτι όλα τα ονόματα των κομματιών του νέου δίσκου, αφορούν αντίστοιχες αξίες και αρετές που οδηγούν στην Αλήθεια: “DESIRE, HUMILITY, KNOWLEDGE, PERSPECTIVE, INTEGRITY- the elements of TRUTH. This project is more than music and I can’t wait to share it with you all.” (από post του στο instagram).

Το “Harmony of Difference” πρωτοπαρουσιάστηκε στην Biennial του Whitney Museum της νέας Υόρκης σε ένα multimedia project που συμπεριλάμβανε έργα της αδερφής του Kamasi, Amani, καθώς και μία ταινία του A.G. Rojas. Στιγμιότυπα από αυτά τα έργα μάλιστα, θα φιλοτεχνούν τον αναμενόμενο δίσκο.

I wanted to do something that celebrates the differences that we have amongst each other,” λέει χαρακτηριστικά ο Kamasi. “We always look at it as a burden, but it’s really a blessing”.

To “Desire” έχουμε τη δυνατότητα να το απολαύσουμε μέσω του WeTransfer, μαζί με μία εκτενή ιστορία για τον καλλιτέχνη.

(Παρακάτω στην ενότητα Media μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ μέσω Spotify).

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα