Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 19:57

Solo κυκλοφορία για τον Nick Oliveri

Written by 

Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει για την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του τραγουδιστή των θρυλικών Kyuss, John Garcia. Ένα ακόμα μέλος των θεμελιωτών του stoner rock, ο μπασίστας Nick Oliveri, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον πρώτο «κανονικό» solo δίσκο του. Μιλάμε για «κανονικό» solo άλμπουμ γιατί ο Oliveri έχει δύο ακόμα προσωπικές κυκλοφορίες (Demolition Day του 2004 και Death Acoustic του 2009), οι οποίες, όμως, περιείχαν ακουστικές ηχογραφήσεις. Η επερχόμενη δουλειά του, λοιπόν, θα είναι η πρώτη ηλεκτρική, θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη και θα φέρει τον εύγλωττο τίτλο Leave Me Alone.

O Oliveri, οποίος είναι μέλος των Mondo Generator (ως frontman) και των Vista Chino (ουσιαστικά η συνέχεια των Kyuss) έχει αναλάβει, εκτός από τα φωνητικά, και την παραγωγή του δίσκου. Τον συνδράμει, μάλιστα, μια πλειάδα guest μουσικών μεταξύ των οποίων ο κιθαρίστας των Motörhead, Phil Campbell, o συμπαίκτης του στους Vista Chino, Bruno Fevery και ο Blag Dahlia των Dwarves.

Όσο για τα άλλα δύο μέλη του κλασικού line up των Kyuss, ο μεν Brant Bjork, drummer της μπάντα, έχει κυκλοφορήσει μια δεκάδα από προσωπικά άλμπουμ (κάποια εξ αυτών κάτω από το όνομα Brant Bjork and the Bros). Ενώ ο κάποτε κιθαρίστας και ψυχή του γκρουπ Josh Homme ηγείται των υπερεπιτυχημένων Queens Of The Stone Age και μιας σειράς ακόμα project (όπως οι Eagles of Death Metal, Them Crooked Vultures και Desert Sessions). Δεν έχει κυκλοφορήσει, ακόμα, κάποιο solo δίσκο, μόνο κάποια σκόρπια κομμάτια (όπως αυτό εδώ) αλλά λογικά δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ηχογραφήσει και αυτός την πρώτη προσωπική δουλειά του.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα