Print this page
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 15:11

Έφυγε από τη ζωή ο Mark Hollis (Talk Talk)

Written by 

Χτες εμφανίστηκαν δειλά δειλά διάφορα δημοσιεύματα, στηριζόμενα σε αναρτήσεις ατόμων σχετιζόμενων με τον Mark Hollis, που ήθελαν τον πάλαι ποτέ ηγέτη των Talk Talk να έχει αποχωρήσει από τα εγκόσμια. Τελικώς έμενε μονάχα η επιβεβαίωση από τα μέλη της οικογένειάς τους. Τυπικά, δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς συνέβη το μοιραίο, αλλά δεν έχει και τόση σημασία…

Ο Mark Hollis γεννήθηκε το 1955 στο Tottenham και το 1981, αφού είχε κυκλοφορήσει ένα demo και ένα single με τους βραχύβιους The Reaction, ηγήθηκε της μπάντας των Talk Talk. Με μία φωνή που δεν ξεχνάς ποτέ αν ακούσεις έστω μία φορά, αλλά και μία μοναδική ικανότητα στη συγγραφή δυνατών pop κομματιών, ο Hollis και η μπάντα του διέπρεψαν για 5 δίσκους, αλλάζοντας μάλιστα δραστικά το ύφος τους μετά το The Colour Of Spring και αποτινάσσοντας επιτυχίες-δυναμίτες του προηγούμενου δίσκου, όπως τα Such A Shame και It’s My Life.

Παρότι ο Hollis είχε αποσυρθεί από τη μουσική από την εποχή του ομώνυμου και μοναδικού προσωπικού του δίσκου (1998), η κληρονομιά του ήχου του παρέμεινε ζωντανή χάρη στις μυριάδες αναφορές σε εκείνον και τους Talk Talk ως λίαν σημαντικούς για τη διαμόρφωση της εκλεκτικής ποπ, αλλά και ως παράδειγμα προτίμησης της καλλιτεχνικής επιτυχίας πάνω από όποιες εμπορικές βλέψεις.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Latest from Μιχάλης Κουρής

Related items