Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 12:36

Ηλεκτρισμός ή φανατισμός; Σάλος με την επερχόμενη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα!

Written by 

Υπήρχε μία περίοδος που το heavy metal αντιμετωπιζόταν ως μέγιστος κίνδυνος για τα “παιδιά μας” - όχι φυσικά από όλους, αλλά από διάφορες εστίες συντηρητισμού ανά τον κόσμο. Κύριος, βέβαια, λόγος για αυτό ήταν η τεράστια δημοφιλία του στο νεαρόκοσμο ειδικά στις δεκατίες του ‘80 και του ‘90. Ποιος σώφρων νους θα περίμενε άραγε πως εν έτει 2019 θα παρουσιάζονταν τέτοια φαινόμενα και μάλιστα σε μία θεωρητικά (γιατί πρακτικά…) προοδευτική χώρα; Οι Rotting Christ, λοιπόν, οι οποίοι εξαιτίας του ονόματός τους έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου, αλλά παραμένουν εδώ και 30 χρόνια κορυφαίο όνομα παγκοσμίως στο metal, έχοντας πατήσει σχεδόν κάθε σκηνή του γνωστού κόσμου, αντιμετώπισαν πρόβλημα με την τοπική κοινότητα της Πάτρας, καθώς δεν τους παραχωρήθηκε τελικώς ο δημοτικός χώρος Αίγλη (στο συγκρότημα Veso Mare), στον οποίο θα ξεκινούσε η ελληνική τους περιοδεία. Αν και ως δικαιολογία φέρθηκε ένας ανεπανόρθωτα (;;) χαλασμένος ηλεκτρικός πίνακας, πίσω από την ενέργεια αυτή φαίνεται να κρύβονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τοπικές φιλοφασιστικές οργανώσεις, με πρόφαση το προκλητικό όνομα της μπάντας...

Αναμένουμε την ανακοίνωση της ίδιας της μπάντας, όμως η πρώτη αντίδραση της διοργανώτριας GG Events είναι χαρακτηριστική και φανερώνει την πικρία για το γεγονός αλλά και την αγωνία για το μέλλον, καθώς δημιουργείται προηγούμενο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο, όπως διαβάζουμε παρακάτω:

«Αγαπητοί φιλοι και fans των Rotting Christ είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε οτι ο Δήμος Πάτρας θεώρησε σωστό να αθετήσει τη συμφωνία με την εταιρεία μας για τη διάθεση του χώρου Αίγλη και να μην μας παραχωρήσει την αίθουσα για το live της Παρασκευής, παρόλο που είχε ήδη κατατεθεί το ενοίκιο του χώρου. Ως δικαιολογία πρόβαλαν ότι έχει χαλάσει ο ηλεκτρολογικός πίνακας της αίθουσας και δεν διορθώνεται.

Παρόλα αυτά η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στις 16/03 θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα!! Όπως πληροφορηθήκαμε από τα πατρινά μμε και από άτομα που εργάζονται στο δήμο, άτομα της Ιερας Μητροπολης Πατρων πίεσαν το Δήμο να ακυρώσει το event και να μην μας παραχωρήσει την Αιγλη λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού.

Ο καθόλα κομμουνιστικός Δήμος μας θεώρησε καλύτερο να αθετήσει τη συμφωνία του και να μας ενημερώσει 2 μερες πριν την εκδήλωση και αφού είχαμε ήδη μπει σε αρκετά έξοδα οτι δεν μας παραχωρεί την αίθουσα.

Είναι γεγονός ότι ζούμε μεσαιωνικές στιγμές….!

Κόντρα λοιπόν στο νέο μεσαίωνα και στις οπισθοδρομικές τακτικές εμείς θα πραγματοποιήσουμε το live μας στο χώρο METROPOLIS

Η θέση μας φυσικά είναι σαφής, ανεξάρτητα από τους ήχους που προτιμάει ο καθένας: η λογοκρισία στην τέχνη βλάπτει την ελευθερία της έκφρασης, είναι ντροπιαστική και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα