Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 11:45

Τέλος καλοκαιριού έρχεται το νέο Tool…

Written by 

Στα σχεδόν έξι χρόνια λειτουργίας του Soundgaze, το συγκρότημα για το οποίο έχουμε γράψει τα περισσότερα νέα είναι αναμφίβολα οι Tool (με μεγάλη διαφορά μάλιστα από το δεύτερο…). Ο λόγος, φυσικά, το επερχόμενο άλμπουμ τους, η κυκλοφορία του οποίου έχει μετατραπεί σε σίριαλ εδώ και 13 χρόνια (τι να μας πει δηλαδή και το Game of Thrones, που μας απασχολεί μόλις 8 χρόνια τώρα…).

Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε εικασίες, υποθέσεις, προβλέψεις, μαντεψιές, όχι όμως κάτι χειροπιαστό. Τώρα πια έχουμε, μιας και γνωρίζουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας! Όχι, δεν ζηλέψαμε τη φήμη του Κουλουριού, όντως ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του πέμπτου δίσκου των Tool. Συγκεκριμένα, το γκρουπ από την Καλιφόρνια με post στα social media ενημέρωσε πως το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου (τίτλος δεν δόθηκε, απλώς η ανάρτηση συνοδευόταν από τη λατινική αρίθμηση της τρέχουσας χρονιάς, δηλαδή MMXIX). Μάλιστα, η μπάντα είχε φροντίσει να ανακοινώσει την ημερομηνία λίγο νωρίτερα κατά τη διάρκεια συναυλίας στο πλαίσιο της αμερικάνικης περιοδείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα live της τρέχουσας περιοδείας, οι Tool περιλαμβάνουν στα setlist τους δυο νέα κομμάτια, τα Descending και Invincible. Και οι δυο συνθέσεις είναι μακράς διάρκειας και μοιάζουν επιβλητικές, παρότι τις έχουμε ακούσει μόνο από χαμηλής ποιότητας ηχογραφήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων και εν μέσω οχλαγωγίας (κι όμως υπάρχουν βέβηλοι που πηγαίνουν σε συναυλίες των Tool και μιλάνε μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των κομματιών…).

Βέβαια, επειδή έχουν προηγηθεί πάρα πολλά, καλό είναι να αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες (ποιος ξέρει, ίσως ο Keenan αρχίσει πάλι τα τρολαρίσματα…). Πάντως, για κάθε ενδεχόμενο, κάποιοι εξ υμών αναπροσάρμοσαν την θερινή τους άδεια ώστε 30 Αυγούστου να είναι σε θέση μάχης σε κάποια υπηρεσία streaming για να ακούσουν το πολύαναμενόμενο άλμπουμ (κανονικά θα έπρεπε η μέρα να κηρυχθεί εθνική αργία…). 

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα