Print this page
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 08:40

Sivert Høyem: Ακούστε το νέο κομμάτι με συμμετοχή Nils Petter Molvær!

Written by 

Σε αναμονή του επερχόμενου νέου του ΕΡ, που θα έχει τίτλο Roses Of Neurosis και θα βγει στην κυκλοφορία στις 12 Φεβρουαρίου, ο Sivert Høyem κοινοποίησε πριν λίγες μέρες ακόμη ένα τραγούδι μέσα από αυτό. Το Devotional (που και μόνο ως τίτλος φέρνει στο Quite Emotional των Madrugada, δημιουργώντας προσδοκίες με το καλημέρα...) είναι μία όμορφη ‘80s μπαλάντα ενδεικτική του δραματικού στυλ του αγαπημένου Νορβηγού.

 

Το κομμάτι περιλαμβάνει την σημαντική συμμετοχή του τρομπετίστα Nils Petter Molvær, γνωστού από την ρηξικέλευθη συμβολή του στην σύγχρονη jazz. Όπως διηγείται ο ίδιος ο Hoyem: “Το Devotional φτιάχτηκε στο παλιό μου στούντιο στο Όσλο με τον Christer Knutsen. Εγώ έγραφα τη φωνή και έπαιζα κιθάρα, ενώ ο Christer «πείραζε» τον ήχο και έπαιζε όλα τα άλλα όργανα. Καθώς το τραγούδι έπαιρνε σάρκα και οστά, είδαμε ότι υπήρχε ένα σημείο στο οποίο ταίριαζε για να μπει ένα σόλο. Και τότε μας ήρθε στο μυαλό το όνομα του Nils Petter Molvær, πιθανότατα εμπνευστήκαμε από τους The Blue Nile και τον τρόπο που ενσωμάτωναν στα τραγούδια τους την τζαζ τρομπέτα.” (σ.σ. Πολύ εύστοχη η αναφορά στους Blue Nile).

 

Το γεγονός πως ο Molvær είναι κυρίως δημιουργός και λιγότερο session εκτελεστής, με μόνο επιλεκτικές guest εμφανίσεις σε κομμάτια άλλων, πόσο δε μάλλον όταν δεν ανήκουν στο ευρύτερο πεδίο της jazz, κάνει μοναδική αυτήν την σύντομη συνύπαρξη.


Ακούστε το Devotional σε διάφορες πλατφόρμες εδώ:

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Latest from Μιχάλης Κουρής

Related items