Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 07:37

Soundgarden: Νέο κομμάτι & live επανένωση των Temple Of The Dog

Written by 

Μια χαρά κόσμο συγκέντρωσε και φέτος ο Neil Young στο φετινό Bridge School Benefit Concert που διοργανώνει εδώ και 28 συνεχή χρόνια στο Shoreline Amphitheatre του Mountain View της California. Στο lineup περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων επιφανών οι Pearl Jam και οι Soundgarden, κάποτε συνοδοιπόροι της σκηνής του Seattle. Κάποιοι φανς σίγουρα βρίσκονταν σε εγρήγορση για κάποια κοινή τους εμφάνιση ή αντίστοιχη έκπληξη στο φεστιβάλ - και έτσι έγινε. Ο Chris Cornell ανέβηκε στην σκηνή κατά τη διάρκεια του σετ των Pearl Jam (στους οποίους, θυμίζουμε, πως εδώ και χρόνια παίζει ντραμς ο διπλοθεσίτης Matt Cameron) και μαζί παίζουν ακουστικά το Hunger Strike. Η εκτέλεση ξεκινά μέτρια, για να λέμε την αλήθεια, αλλά όσο προχωράει η βελτίωση είναι εμφανής. Οι Cornell, Vedder, Cameron, Gossard, Ament και McCready, τους οποίους βλέπετε επάνω στην ίδια σκηνή στο βίντεο, σχημάτισαν κάποτε τους βραχύβιους Temple Of The Dog, ένα αξιόλογο project που τίμησε την μνήμη του φίλου τους Andrew Wοod των Mother Love Bone κυκλοφορώντας ένα εξαιρετικό ομώνυμο άλμπουμ το 1991. Το άτυπο αυτό reunion αποτέλεσε μόλις την 4η ζωντανή εμφάνιση του σχήματος, με την τελευταία να συμβαίνει το 2012 στο Alpine Valley Music Theater του Wisconsin, εκκινώντας το φεστιβάλ για τα 20 χρόνια των Pearl Jam.

Μιας και ο λόγος για Chris Cornell, οι Soundgarden έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο κομμάτι, το πρώτο μετά από την κυκλοφορία του King Animal το 2012. Το Storm είναι αρκετά σκοτεινό, ώστε  θυμίζει ως και Killing Joke με αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο της κιθάρας στο βασικό riff. Οι πληροφορίες που έχουμε για το τραγούδι (ηχογραφήθηκε από τον Jack Endino τον φετινό Μάιο) δεν μας βοηθούν ιδιαίτερα να αποσυμβολίσουμε τον σκοπό της κυκλοφορίας του, αλλά ίσως η φήμη που κινείται εδώ και καιρό για μία επερχόμενη συλλογή με b-sides να αποκτά πλέον κάποια πιο στέρεη βάση.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

MediaΝέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα