Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 22:00

Martin Scorcese και David Fincher σκηνοθετούν νέες σειρές για το HBO

Written by 

Δυναμικά μπαίνει το HBO στην αγορά σειρών με μουσικό περιεχόμενο. Μετά το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Kurt Cobain – στο οποίο δεν θα συμμετέχει, όπως φαίνεται, η Courtney Love – το διάσημο καλωδιακό κανάλι αγόρασε τα δικαιώματα προβολής άλλων δύο σειρών μουσικού ενδιαφέροντος. Το πρώτο αφορά τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης των 70s κοντά στην εποχή της έκρηξης του punk και της disco μέσα από τα μάτια ενός στελέχους δισκογραφικής εταιρίας. Παραγωγοί αυτής της εκπομπής, η οποία ετοιμάζεται από το 2011 και δεν έχει ακόμη τίτλο, θα είναι μεταξύ άλλων ο Mick Jagger και ο Martin Scorcese, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει και την σκηνοθεσία του πιλοτικού επεισοδίου. Προς το παρόν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι έχουν ανατεθεί στον Bobby Cannavale του Third Watch (οι «σειράκηδες» πιθανότατα θα γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τον γράφοντα) και στην Olivia Wilde του House (ενδεικτικά – είναι πολύ στα πάνω της την τελευταία περίοδο σε σειρές και ταινίες).

Με μία διαφορετική, αλλά σχετικά κοντινή εποχή, ασχολείται ο David Fincher στη σειρά Living On Video, η οποία θα αποτελεί μία κωμική αποτύπωση της βιομηχανία των μουσικών βίντεο κλιπ στο Λος Άντζελες γύρω στο 1983. Δεν ξεχνάμε, φυσικά, ότι και ο ίδιος ο Fincher, πριν γίνει μέγας και τρανός σκηνοθέτης ταινιών όπως το Seven και Fight Club, ήταν «βιντεοκλιπάς» με χαρακτηριστικότερα δείγματα δουλειάς τo Vogue (και άλλα) της Madonna και το Englishman In New York του Sting. Περισσότερες λεπτομέρειες για το cast της σειράς δεν έχουν γίνει γνωστές. Σύντομα στις οθόνες σας (και στα torrentάδικα…).

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα