Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 21:00

Summer Mixtape 2016: Παναγιώτης Γαβρίλης

Written by 

Φέτος το καλοκαίρι (κάπως έτσι δεν αρχίζαμε τις εκθέσεις μας;)... Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν θα ακούω ακριβώς ό,τι θα άκουγα αν ήταν χειμώνας. Και αυτά που ακούω και θα συνεχίσω να ακούω είναι εντελώς θορυβώδη, εκτός από κάποια που είναι απλώς παρανοϊκά. Τι θα πει «γιατί;». Ρίξτε μία ματιά τι συμβαίνει γύρω μας! Όχι πολύ καλοκαιρινά όλα αυτά, το αναγνωρίζω. Όμως η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι δεν είναι ακριβώς η αγαπημένη μου εποχή. Και να το καταργούσαμε, δε θα με ένοιαζε. Επίσης, πιστεύω ότι όσοι παίζουν ρακέτες στην παραλία πρέπει να εκτελούνται επιτόπου. Και όλα τα beach bars πρέπει να καούν. Kαi αυτό το παραλήρημα κατά του καλοκαιριού πρέπει να σταματήσει κάπου εδώ, έχει καταντήσει γραφικό!

 

Outlaw – ALAN VEGA

Κάθε λίστα ανθρώπου που απεχθάνεται το καλοκαίρι, πρέπει να αρχίζει με ένα θανατικό. Δυστυχώς εδώ μιλάμε όμως για τον θάνατο του Alan Vega, ενός underground hero με την πλήρη έννοια του όρου, αλλά και μίας προσωπικής μου αγάπης. Ok, όλα μεσα στο πρόγραμμα, δε λέω, αλλά μερικά πράγματα δυσκολεύεσαι να τα χωνέψεις. Φοβερή και η πειραγμένη διασκευή των Last Drive, στα πλεόν σκληρά τους.

 

Ghost Rider – THE GORIES

Και συνεχίζουμε με Suicide, διασκευασμένους όμως από τους Gories. Οι Gories είναι θεοί. Αυτόνητο θα μου πείτε, αλλά δεν πειράζει, καλό είναι να λέγεται. Οι Gories είναι λοιπόν, θεοί. Το ίδιο και οι Suicide.

 

Wargasm – L7

Ο πόλεμος είναι πολύ της μόδας (ιδίως ο ιερός): Wargasm, wargasm 1-2-3, masturbate watch it on t.v...

 

Truckdrivin’ Νeighbors Downstairs - BECK

Ο Βeck σε ένα κομμάτι που είναι anthemic με έναν διεστραμμένο τρόπο: Το παρανοϊκό ρετάλι «την πέφτει» σε χειρότερα ρετάλια που ζουν στον κάτω όροφο και τον μισούν. Όλα τα λεφτά τα παραμορφωμένα φωνητικά.

 

Strolling Astronomer – FU MANCHU

Βαρύ μέχρι θανάτου και συγχρόνως χύμα: η επιτομή του συνδυασμού heavy rock ήχου με punk συναίσθημα (όχι, δεν είμαι 16, γιατί το λέτε αυτό;).

 

Coattail Rider – SUPERSUCKERS

Punk rock’n’roll που συνδυάζει το παντελώς υποχθόνιο με το απόλυτα ηλίθιο, δηλαδή, είναι όπως πρέπει να είναι. Το βρίσκουμε στο φοβερό The Smoke Of Hell (1992). Δεν έχω κάτι βαθυστόχαστο να πω, συγνώμη. Το βάζεις στο τέρμα, χορεύεις σαν νευρόσπαστο, σε καταριούνται οι γείτονες, η κοπέλλα σου αρχίζει να σκέφτεται ότι δεν πρέπει τελικά να είσαι ο άντρας της ζωής της, τα κλασικά...

 

Linda Blair – REDD CROSS

Οι Redd Cross πλέκουν το εγκώμιο της Linda Blair, ή πιο σωστά της δαιμονισμένης κοπέλας που aυτή υποδύεται στον κλασικό «Εξορκιστή». Τι, δεν είναι καλοκαιρινό; Δεν είναι, αλλά έχει πλάκα, δεν έχει;

 

Born Toulouse-Lautrec – NEW BOMB TURKS

O επικότερος τίτλος κομματιού στην ιστορία του rock. Και το ίδιο το κομμάτι «σκοτώνει» φυσικά, αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό, είναι οι New Bomb Turks στα καλύτερά τους, δηλαδή στο !!Destroy-Oh-Boy!! (1993), το δίσκο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπιτικό (μαζί με το The Wall και το Love At First Sting, εννοείται).

 

Call The Doctor – THE SPACEMEN 3

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να χαλαρώνεις. Οι Spacemen 3 πάλι, δεν είχαν  ανάγκη το καλοκαίρι. Τα κατάφερναν αλλιώς...

 

Opening – DARKER MY LOVE

Γιατί το τέλος δεν είναι παρά η αρχή. Πλάκα κάνω! Χίππηδες είμαστε; Το τέλος είναι το τέλος, τέλεια και παύλα, αλλά βρήκα διασκεδαστική την ιδέα να βάλω στον πάτο της λίστας κομμάτι με τέτοιο τίτλο, το οποίο, περεμπιπτόντως, μου έχει κολλήσει απίστευτα εδώ και τρεις εβδομάδες (ναι τις μετράω, είμαι εντελώς ψυχοπαθής). 

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα