Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 21:00

Τι θα δούμε & τι θα ακούσουμε στο Under The Sun Rock Festival!

Written by 

Το ελληνικό καλοκαίρι τείνει να γίνει συνώνυμο με τα μουσικά φεστιβάλ, τα οποία πλέον ξεπηδούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με πληθώρα ονομάτων και επιλογών. Ένα από τα ωραιότερα νέα φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Σχίνου, στο Cariocas Beach Bar, κάτω από τον καυτό Κορινθιακό ήλιο στις 30/6 & 1/7 - ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ευρύτερο εγχώριο rock. Περισσότερες πληροφορίες για τα χρηστικά του περί ου ο λόγος Under The Sun Rock Festival μπορείτε να βρείτε στο σχετικό δελτίο τύπου. Μαζί όμως θα πάρουμε μία μουσική ιδέα από τις μπάντες που θα φέρουν την ευθύνη της διασκέδασής μας εκείνο το διήμερο. Μονάχα βιαστείτε, καθώς το sold out δεν αποτελεί μακρινό στόχο!

 

Σάββατο 30 Ιουνίου

Drunk Jackals

Η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας έχει, όπως έπρεπε, σημαντική εκπροσώπηση στο Under The Sun Festival, καθώς η 1η μέρα του θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με Κορινθιακές μπάντες. Οι Drunk Jackals είναι νεότεροι και λιγότερο λαοφιλείς από τους Χιλιομοδίτες συναδέλφους τους αλλά ακολουθούν αντίστοιχους μουσικούς δρόμους στο ντεμπούτο τους, Countryside, που κυκλοφόρησε πριν 9 περίπου μήνες. Η ‘90s και σε σημεία soul προσέγγισή τους στο heavy rock φέρνει διακριτά στοιχεία από τους Queens Of The Stone Age μεταξύ άλλων, και αυτή η διαφοροποίησή αναμένεται να αποτελέσει το σημείο που θα προσέξουμε περισσότερο στην εμφάνισή τους.

Purple Dino

Εκ Ξάνθης ορμώμενοι, οι Purple Dino κρατούν τη φλόγα του σκληρού ροκ την τελευταία πενταετία και φέτος κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, And Now What?!, υπό την φιλόξενη σκέπη της Vault Relics. Οι φήμες (μιας και δεν έχει πε-τύχει να τους δούμε προσωπικά) αναφέρουν μία δυνατή live μπάντα και, όπως φαίνεται δισκογραφικά, θα ταιριάξει γάντι στη μουσική πρόταση που επιχειρεί φέτος το Under The Sun Festival.

Half Gramme of Soma

Ένας εξαιρετικός πρόσφατος δίσκος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δισκογραφίας των Half Gramme Of Soma. Θυμόμαστε ακόμη την υπέροχη εμφάνισή τους ως support των Samsara Blues Experiment πριν περίπου ένα χρόνο, με φρέσκο ακόμη το Groove Is Black αλλά και ανανεωμένη τη σύνθεσή τους. Υποπτευόμαστε πως οι τακτικές ζωντανές τους εμφανίσεις ανά την Ελλάδα στο διάστημα που ακολούθησε τους έχουν ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο, έτσι η εμφάνισή τους στο Under The Sun Festival αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, αν θέλετε και την άποψη του γράφοντα, ενδεχομένως αποτελέσουν μία από τις θετικότερες εκπλήξεις του φεστιβάλ για τους μη γνωρίζοντες.

Puta Volcano

Όταν το πρώτο σου ΕΡ έχει την υπογραφή του θρύλου Chris Tsangarides στην παραγωγή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν μονάχα προς τα πάνω. Δύο δίσκους μετά, οι Puta Volcano έχουν ήδη χτίσει ένα σοβαρό όνομα που ξεπερνάει σε δημοτικότητα τα στενά όρια του heavy rock - και αυτό δεν οφείλεται μονάχα στην fashion παρουσία της Άννας Παπαθανασίου, αλλά και στις ελαφρώς crossover συνθέσεις τους. Πριν λίγες εβδομάδες έκλεισαν τον κύκλο του τελευταίου τους άλμπουμ, Harmony Of Spheres, με ένα δυνατό live στο Temple και ετοιμάζονται για το “ακόμη πιο δύσκολο” τρίτο δίσκο τους. Για τις θερινές τους εμφανίσεις σε ανοιχτό χώρο, κάνουν στάση στο Cariocas Beach Bar και ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο το lineup του φιλόδοξου φεστιβάλ.

 

1000mods

Ποιος να το έλεγε σε μία παρέα παιδιών από το (όχι τόσο ξακουστό, εδώ που τα λέμε) Χιλιομόδι Κορινθίας πως, σε κάποιο σημείο της πορείας της heavy rock μπάντας τους, θα γέμιζαν ασφυκτικά τους συναυλιακούς χώρους της πρωτεύουσας, θα έκαναν περιοδείες στο εξωτερικό (όπου ως εξωτερικό λογίζεται και η απέναντι πλευρά του Ατλαντικού) και που θα έπαιζαν headliners σε μεγάλα και λαοφιλή events. Πιθανότατα οι ίδιοι το πίστευαν, όμως, εξού και τα πολύ προσεκτικά και άκρως επαγγελματικά βήματα που κάνουν από το ξεκίνημά τους. Live αποτελούν σταθερά εγγύηση, κάτι που διαπιστώνουμε κάθε φορά που τους βλέπουμε. Οι 1000mods θα παίξουν τελευταίοι το Σάββατο 30 Ιουνίου και είναι σίγουρο πως θα αποτελέσουν τον σημαντικότερο πόλο έλξης για το κοινό την πρώτη μέρα

 

Κυριακή 1 Ιουλίου

Breath After Coma

Η δεύτερη μέρα του Under The Sun Rock Festival είναι και η πλέον πολυσυλλεκτική. Πάντα στο φάσμα του εγχώριου σκληρού ήχου, καλύπτει ένα ευρύτερο ηχητικό πεδίο από την πιο στοχευμένη πρώτη ημέρα. Λόγου χάρη, η μέρα ξεκινά με τους εναλλακτικούς rock ήχους των Αθηναίων Breath After Coma. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Leaders, κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι, όμως η μπάντα είχε ήδη φτιάξει το όνομά της από τα δυνατά της live (και από το προ τριετίας ΕΡ φυσικά). Ο δίσκος απλώς επιβεβαίωσε τη δυναμική τους και φανέρωσε μία μπάντα που αναζητά ιδιαίτερα μονοπάτια έκφρασης μέσα στο ύφος που έχει επιλέξει. Σύντομα κυκλοφορεί και το δεύτερο άλμπουμ τους, από το οποίο σίγουρα θα ακούσουμε κομμάτια και στο Under The Sun.

 

Supersoul

Οι κιθάρες θα πάρουν φωτιά στο Cariocas Beach Bar την Κυριακή, όχι μόνο λόγω της διαφαινόμενης ζέστης. Το πιο δημοφιλές σχόλιο στο full album upload του ντεμπούτου των Supersoul, Faith Bender, πανηγυρίζει: “Goddamn Greeks! How is it possible to have so many kickass bands?” Να φταίει άραγε η οικονομική (και όχι μόνο…) κρίση των τελευταίων ετών, που έδωσε δημιουργικό βήμα σε πολλές μπάντες; Στην προκειμένη δεν έχει σημασία, οπότε ας απολαύσουμε τους καρπούς του υπέρ πάντων αγώνα των ελληνικών σχημάτων για ανεμπόδιστη μουσική δημιουργία. Με την ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία των Black Keys, το blues rock έχει επανέλθει για τα καλά στις αναφερόμενες επιρροές των νέων σχημάτων. Οι Supersoul ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν οι διάσημοι πλέον κάτοικοι του Ohio πριν αποκτήσουν το άγγιγμα του Μίδα, εντάσσοντας στον ήχο τους αχνές pop πινελιές και ευδιάκριτα στοιχεία από τις πιο σκληρές μπάντες του ήχου, ακόμη και από Planet Of Zeus.

 

Deaf Radio

Έχουν “κατηγορηθεί” για κλώνοι των Queens Of The Stone Age, αλλά οι Deaf Radio πολύ καλά κάνουν και κωφεύουν (pun intended) και δεν στέκονται σε αυτό - άλλωστε όταν οι βασικές σου επιρροές είναι τόσου υψηλού επιπέδου, δεν έχεις πολλά να φοβάσαι. Στηριζόμενοι στη δυναμική live παρουσία, αναζητούν τον ήχο τους γράφοντας εξαιρετικά τραγούδια - που είναι πάντοτε το ζητούμενο, φυσικά. Το ντεμπούτο τους, Alarm, έκανε δικαίως αίσθηση και η συνέχειά του αναμένεται με αγωνία, αγωνία που εντάθηκε μετά τα live δείγματα που μας αποκάλυψαν σε πρόσφατες συναυλίες τους (π.χ. με Planet Of Zeus, που, όπως βλέπετε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αποτελούν πλέον ένα άλφα σημείο αναφοράς για τα νεότερα συγκροτήματα). 

Wish Upon Star

H punk εκπροσώπηση στο φεστιβάλ, με εμπειρία από πολλές live σκηνές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επί σκηνής, οι Wish Upon A Star δεν καμουφλάρουν την ενέργεια των συνθέσεών τους και την διανθίζουν με τη δυναμική και συμμετοχική παρουσία τους. Πρόσφατα βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με τους 1000mods (στο Piraeus Academy) ενώ είχαν την τιμητική τους σε μία εκπομπή της σειράς Volume της ET3, οπότε πλέον, μετά από σχεδόν 15 χρόνια πορείας, θα τους έχουν μάθει και οι τελευταίοι εναπομείναντες. Το 2015, χρονιά που κυκλοφόρησε το τελευταίο τους άλμπουμ, Through Thick And Thin, φαντάζει πολύ μακρινό για μπάντα του ύφους τους και περιμένουμε (σύντομα, όπως έχουν δηλώσει) το νέο τους υλικό. Οι φανς των Bad Religion και των NOFX θα περάσουν άψογα με το μελωδικό και φωνακλάδικο punk τους και θα ανακατέψουν για τα καλά την αμμουδιά της παραλίας του Σχίνου.


Villagers Of Ioannina City

Λίγα πράγματα απομένουν να ειπωθούν για τους Villagers Of Ioannina City, καθώς μετά την κυκλοφορία του ήδη κλασικού ντεμπούτου τους, Riza, γεμίζουν το ένα venue πίσω από το άλλο, ανεξαρτήτως μεγέθους, όπου και να βρεθούν. Τα ηπειρώτικα και το σκληρό ροκ συνδυάστηκαν ιδανικά και το κοινό ακολούθησε ανεξαρτήτως ιδιαίτερης καταγωγής και μουσικών καταβολών. Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε σε αυτό το σημείο και το συναισθηματικό δέσιμο του παρόντος website με την μπάντα, καθώς το album review του Riza παραμένει το πλέον πολυδιαβασμένο άρθρο του Soundgaze. Όποιος περιμένει με αγωνία τη δισκογραφική συνέχειά τους, 4 χρόνια μετά από το ντεμπούτο τους, ας σηκώσει το χέρι μαζί μας... μπορούμε πάντως να υποθέσουμε με ασφάλεια πως θα ακούσουμε αρκετό νέο υλικό και στο Under The Sun Rock festival.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα