Print this page
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 21:00

Οι μπάντες του CULT OF THE AMPS vol. II [Last Rizla, Okwaho, Spineless, Breeding The Shadows] μιλούν!

Written by 

Το Cult Of The Amps τείνει να γίνει θεσμός, μιας και λίγους μήνες μετά την πρώτη διοργάνωση επιστρέφει με δεύτερο μέρος, το οποίο θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο (6/4) στο An Club. Και αυτή τη φορά το line up περιλαμβάνει εγχώρια ονόματα από τον ευρύτερο σκληρό ήχο, συγκεκριμένα θα εμφανιστούν οι Last Rizla, Okwaho, Spineless, Breeding The Shadows. Απευθύναμε στα τέσσερα σχήματα ένα κοινό ερωτηματολόγιο, λίγο πριν το φεστιβάλ, με στόχο έναν ενδιαφέροντα διάλογο.

Οι ερωτήσεις

  1. Μιας και παίρνετε μέρος σε φεστιβάλ, στην προκειμένη το Cult Of The Amps, ποια είναι ως τώρα η αγαπημένη σας συναυλιακή εμπειρία ως μουσικοί και ποια ως θεατές;
  2. Τι θα μας παρουσιάσετε στο Cult Of The Amps το Σάββατο και τι περιμένετε να δείτε από τα υπόλοιπα συγκροτήματα του lineup;
  3. Σε ποια φάση βρίσκεστε αυτήν την στιγμή και ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;

 

Οι απαντήσεις

 

Last Rizla

1. Δύσκολη ερώτηση, περνάμε καλά στα περισσότερα live μας. Θυμόμαστε έντονα το αποχαιρετιστήριο live μας στο νταμάρι που ήταν το προβάδικο μας στη Σύρο, το live μας ανοίγοντας τους Bongzilla στην Τιμισοάρα και, πιο πρόσφατα, την καταστροφική βραδιά με τους Friend of Gods και τη Rita Mosss στο αγαπημένο μας υπόγειο πριν ενάμιση χρόνο.

Ως θεατές, έχουμε βρεθεί σε πάρα πολλές συναυλίες… Για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, έχει περάσει καμιά δεκαετία, θα αναφέρουμε ένα All Tomorrow’s Parties όπου ουσιαστικά γνωριστήκαμε και με το Smoking Community και είδαμε και Sleep για πρώτη φορά και Jesus Lizard και Harvey Milk, πάνω στα ντουζένια μας. Και στα δικά τους φυσικά

2. Στο Cult of the Amps θα παίξουμε φοβερές νέες επιτυχίες ή και όχι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μοιραστούμε τη σκηνή με τους Breeding The Shadows, Spineless και Okwaho—δεν έχουμε ξαναπαίξει μαζί και ανυπομονούμε.

3. Αποφεύγουμε να κάνουμε σχέδια, δε μας βγαίνουν συνήθως σε καλό. Ολοκληρώνουμε το νέο μας δίσκο που θα κυκλοφορήσει αισίως το Γενάρη του 2026. Τώρα που μπορείτε, ελάτε να μας δείτε στο Amps 2 γιατί μετά ποιος ξέρει… Φιλάκια! All is love.

 

 
Okwaho

1. Ως μουσικοί θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα δύο φεστιβάλ που έχουμε διοργανώσει εμείς με το όνομα Groove’n’Doom! Ή την πρώτη metal παράσταση, Λέσχη Γονεοκτόνων, στην οποία συμμετείχαμε παίζοντας λάιβ στη σκηνή, μουσική που συνθέσαμε πάνω στο ομώνυμο κείμενο του Ambrose Bierce.

Αλλά ας περιοριστούμε στο τελευταίο μας λάιβ στο Temple μαζί με τους Automaton: Ιδανικός χώρος, άψογος ήχος και φώτα, κάναμε και μια πολύ δυνατή προβολή με εικόνες του Werner Herzog, και φυσικά παίξαμε με αγαπημένη μπάντα φίλων!

Μιας και η μπάντα είναι (πάλι) στο επίκεντρο των συζητήσεων, θα πω για ένα λάιβ των Rammstein: Μουσικάρες, μέγιστοι προβοκάτορες, υψηλά οκτάνια και τρελή δουλειά στο αισθητικό κομμάτι. Το λάιβ τους στη Σόφια το 2010 ήταν μια τρομερή εμπειρία, κάτι πέρα από συναυλία. Ήταν σαν να βρισκόσουν μέσα σε έναν cyberpunk εφιάλτη, με εξωπραγματικά φώτα-σκηνικά-πυροτεχνικά κόλπα και φυσικά όλα αυτά που σκαρφίζονται για να εκτοξεύουν οπτικά τις κομματάρες τους.

2. Στο An club θα είναι ίσως η τελευταία φορά που θα παίξουμε αποκλειστικά κομμάτια από τον πρώτο μας δίσκο, μιας κι ετοιμάζουμε καινούρια πράγματα. Οπότε πόρωση και "σλατζίλα"!

Από τους Last Rizla περιμένουμε να εξαπολύσουν τον γνωστό τους όλεθρο και χάος στα κεφάλια του δύσμοιρου κοινού! Φυσικά θα είμαστε από κάτω και θα κοπανιόμαστε κι εμείς.

Τις άλλες δύο μπάντες για να είμαστε ειλικρινείς, δεν τις έχουμε δει λάιβ. Αλλά κάτι μας λέει ότι θα ακούσουμε γαμάτες μουσικές και θα δούμε δυνατά περφόρμανς.

3. Σε τρελή φάση! Αμέσως μετά το λάιβ στο an ξεκινάμε να δουλεύουμε στο στούντιο για να γράψουμε ένα ΕΡ, με δύο αναπάντεχες διασκευές: Μία σε δικό μας κομμάτι (ω, ναι!) και μία σε ένα που πριν το πιάσουμε στα χέρια μας ήταν… παραδοσιακό! Και αγνώριστο!

Ταυτόχρονα θα αρχίσουμε σιγά σιγά να διαμορφώνουμε σε κομμάτια τις συνθέσεις της Λέσχης Γονεοκτόνων, με σκοπό την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ μας το 2020, το οποίο φυσικά θα είναι… κόνσεπτ! Και αρκετά διαφορετικό από το πρώτο.

Έχουμε και άλλα πλάνα, αλλά αυτά αργότερα.

 

 

Spineless

1. Σαν μουσικός υπάρχουν πολλά λάιβ στα οποία έχω περάσει πάρα πολύ ωραία. Αν πρέπει να διαλέξω ένα μόνο, θα ήταν τότε που πήγαμε σαν Μπέλλα Φαζζ σε ένα φεστιβάλ στην Τσεχία με healiners τους Korn και παίξαμε σε 2 stages με κόσμο να χτυπιέται και να χορεύει σαν τρελός!

Σαν θεατής μάλλον θα πω Fantômas το 2008 όταν έπαιξαν όλο το Director’s Cut στο London Astoria.

2. Θα παίξουμε κομμάτια κυρίως κιθαριστικά και λιγότερο ambient σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Προσωπικά περιμένω με ανυπομονησία αυτό το λάιβ γιατί ενώ μου αρέσουν όλες οι μπάντες, δεν είχε τύχει μέχρι στιγμής να δω κάποια απο αυτές λάιβ!

3. Με πολύ αργούς ρυθμούς φτιάχνω τις δομές σε παλιές και καινούργιες ιδέες έτσι ώστε κάποια στιγμή στα επόμενα 1000 χρόνια να κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος…

 

 

Breeding The Shadows

1. Ως μουσικοί είναι κάπως νωρίς να απαντήσουμε. Ως θεατές αναπολούμε τα live του ιστορικού Ρόδον.

2. Το επερχόμενο EP μας, δυο καινούρια κομμάτια και ένα έκπληξη. Περιμένουμε να τους απολαύσουμε on stage. Τι άλλο. Πρόκειται για τρεις εξαιρετικές μπάντες.

3. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την τελειοποίηση του πρώτου μας EP και παράλληλα δουλεύουμε κάποια νέα κομμάτια. Στο άμεσο μέλλον θα επιδιώξουμε σίγουρα περισσότερες live εμφανίσεις.

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Latest from Soundgaze team

Related items