Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 21:00

Summer Mixtape 2019: Μιχάλης Κουρής

Written by 

Αντί προλόγου:

Καλοκαίρι

η γαλάζια προκυμαία θα σε φέρει

καλοκαίρι

καρεκλάκια, πετονιές μες στο πανέρι

μες στη βόλτα αυτού του κόσμου που μας ξέρει

καλοκαίρι

πλάι στα μέγαρα, στις τέντες με τ’ αγέρι

καλοκαίρι

με χρυσούς ανεμιστήρες μεταφέρει

την βανίλια με το δίσκο του στο χέρι

την κοψιά μιας προτομής μες στο παρτέρι

καλοκαίρι

μ’ ανοιχτό πουκαμισάκι στα ίδια μέρη

 

Soundgarden - Tighter & Tighter

Ξεκινάς καλοκαιρινή λίστα με κομμάτι για τον τελικό αποχωρισμό;; Ναι, αλλά μόνο αν πρόκειται για ένα από τα κρυμμένα διαμάντια της δισκογραφίας των Soundgarden...


The National - Demons 

Μακάρι στις διακοπές σας να ξεφύγετε από τους δαίμονες που σας καταδιώκουν. Αν και, εδώ που τα λέμε, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Μπορείτε, από την άλλη, να τους κρατήσετε παρέα και, όπως θα έκαναν και τα Διάφανα Κρίνα, να τους κεράσετε ένα ποτό…


The Cure - Play

Το κομμάτι που αναμενόμενα δεν ακούσαμε πριν κάποιες Τετάρτες στην πλατεία Νερού, ένα από τα ωραιότερα κομμάτια τους που δεν βρήκαν θέση σε επίσημο δίσκο τους,...

Chelsea Wolfe - Winter 

Καλοκαίρια και χειμώνες περιμένω να φανείς… η αγαπημένη Chelsea βγάζει νέο δίσκο, εδώ όμως ακούμε υλικό πριν οι μεγάλες και γνωστές εταιρίες την τσιμπήσουν και την κάνουν αστέρι διεθνούς βεληνεκούς.


Grey Paris - Untouched 

Για πολλούς η αποκάλυψη του φετινού φεστιβάλ τζαζ της Τεχνόπολης. Σε αυτό το κομμάτι η Ελληνογερμανική σύμπραξη παραδίδει μαθήματα φρέσκιας τζαζ κι εμείς περιμένουμε το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ.


 David Byrne - Lazy (live tour 2018)

Δείτε, και ακούστε βεβαίως, αυτήν την εκτέλεση από την περσινή περιοδεία. Οι μουσικοί ξαμολούνται ελεύθεροι πάνω στην σκηνή και καταλήγουν σε ένα οργανικό ντελίριο μουσικής που ξεκινάει, ουσιαστικά, από την εκτελεστική βάση της.

 Altın Gün - Kaymakamın Kızları

Ολλανδοί που παίζουν "ψυχεδέλεια" όπως έπαιζαν οι γείτονες (μας) Τούρκοι στα '70s και γίνονται γνωστοί σιγά σιγά ανά τον κόσμο. Υποπτεύομαι πως δεν θα αργήσουμε να τους δούμε και από τα μέρη μας...

Ouzo Bazooka - 1001 Nights

Παρακαλούνται μπάντες με τόσο επικό όνομα να στοχοποιούν το κοινό τους μόνες τους και να αυτογνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους. Από το Ισραήλ ως την Ελλάδα, η απόσταση μουσικά είναι τόσο μικρή άλλωστε.

Sunwatchers - New Dad Blues 

Ο καπιταλισμός μπορεί να μας έκλεψε την παρθενιά, όπως μας έλεγαν κάποτε οι international noise conspiracy, όμως ακόμη υπάρχουν μπάντες που αντιστέκονται μέσω της μουσικής, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο. Οι instrumental συνθέσεις τους δεν βοηθάνε στο να περαστεί το μήνυμα, όμως η jazz rock ορμητικότητα τους δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για την κοινωνική τους στάση.


Comet Is Coming - Summon The Fire

Το ορμητικό σαξόφωνο του Shabaka Hutchings κυριαρχεί στις συνθέσεις των Sons of Kemet, αλλά και των Comet is Coming. Με άλλου τύπου groove εδώ, υπογράφει ένα από τα πιο κολλητικά μουσικά θέματα της χρονιάς σε ένα κομμάτι που παρασύρει σε χορό ανεξαρτήτως του ύφους που προτιμά κανείς.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα