Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 12:42

Οι She Wants Revenge δεν χρειάζονταν τη Lady Gaga για να γίνουν γνωστοί

Written by 

Ποια είναι αυτή που ζητά διακαώς να πάρει την εκδίκησή της, από ποι@ και γιατί; Τα εξώφυλλα των δύο πρώτων δίσκων των She Wants Revenge μπορεί να δημιουργούν περισσότερες απορίες από απαντήσεις, ενώ και οι συνεντεύξεις τους δεν φαίνεται να καταλήγουν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα. Το αν μη τι άλλο ατμοσφαιρικό όνομα σχεδόν αποκαλύπτει και την ηχητική κατεύθυνση της μπάντας. Την Πέμπτη 29/8 θα έχουμε τη δυνατότητα να τους δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Gagarin 205 Live Music Space, σε διοργάνωση του Death Disco), όσο ετοιμάζουν τη δισκογραφική τους επιστροφή, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη φήμες.

Η ιστορία της επανασύνδεσής τους, αφού είχαν ανακοινώσει το 2012 παύση εργασιών χωρίς να ορίσουν χρονικό σημείο επιστροφής, μοιάζει με σύντομο παραμύθι. Η γνωστή και μη εξαιρετέα Lady Gaga, η οποία πρωταγωνιστούσε εκείνη την περίοδο (2015) στην πολύ επιτυχημένη σειρά American Horror Story: Hotel, ζήτησε στην πρώτη μεγάλη σκηνή της, στην πρεμιέρα μάλιστα της σεζόν, να ακούγεται το Tear You Apart, όπως εκείνη το άκουγε στην ιδιωτική της playlist, για να δημιουργήσει το σωστό κλίμα. Οι παραγωγοί της σειράς ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της μπάντας, οι οποίοι βέβαια αρχικά δεν πίστευαν στα αυτιά τους!

Ιδού και η εν λόγω σκηνή. Μάλλον επιτυχής η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού - και ήχου μπάντας βεβαίως!

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Το βίντεο έγινε αναπόφευκτα viral και το όνομα των She Wants Revenge επανήλθε στην επικαιρότητα με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Το κοινό άρχισε να ενδιαφέρεται ξανά ή, κυρίως όσο αφορά τις νεότερες γενιές, συστήθηκε σε μία ενδιαφέρουσα μπάντα που δεν ήξερε ως τότε, οπότε η εκ νέου ενεργοποίηση της μπάντας ήταν μονόδρομος για το δίδυμο των Juston Warfield και Adam Bravin. Οι συναυλίες διαδέχονταν η μία την άλλη και ουσιαστικά δεν προλάβαιναν να κανονίσουν μία περιοδεία και ξεκινούσαν άλλη μία!

Φέτος ήρθε η σειρά της Ευρώπης να βιώσει μετά από χρόνια, συγκεκριμένα για πρώτη φορά μετά την επαναδραστηριοποίησή τους, την post punk αύρα μίας κατά βάση rock μπάντας με κολλητικές μελωδίες. Στην Ελλάδα έρχονται για πρώτη φορά, αν και οι δίσκοι τους είχαν δημιουργήσει στην εποχή τους ένα πιστό cult following, προερχόμενο μάλιστα από διάφορους μουσικούς χώρους. Για αυτή τη δημοφιλία ευθύνονται προφανώς οι άμεσα αναγνωρίσιμες επιρροές τους από Depeche Mode, Bauhaus, David Bowie και αυτό το dark συναίσθημα που τόσο μας αρέσει εδώ (μην ακούτε για ήλιους, θάλασσες και δροσερά αεράκια που θα έπρεπε να μας έχουν μέσα στην τρελή χαρά…). Αν και πίσω από τη διοργάνωση κρύβεται το πάντα μερακλίδικο στις επιλογές Death Disco του γνώστη του χώρου Λεωνίδα Σκιαδά, το μικρό club της Ωγύγου δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο event. Το κοινό επιβεβαιώνει ως τώρα τις προσδοκίες, καθώς η προπώληση δείχνει πως το Gagarin 205 θα γεμίσει από όσους εκτιμούν τους She Wants Revenge και τον ήχο τους.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα