Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 22:00

Οι 4 μπάντες του Cult of the Amps vol. III απαντούν σε 4 κοινές ερωτήσεις

Written by 

Το φεστιβάλ Cult Of The Amps τείνει να γίνει θεσμός, καθώς ήδη βρίσκεται στην 3η φορά που λαμβάνει χώρα στα πράγματα της Αθηναϊκής εναλλακτικής νύχτας. Με αυτήν την ευκαιρία, προσεγγίσαμε τα τέσσερα συμμετέχοντα σχήματα (Tuber, Church Of The Sea, Message In A Cloud, Ghone) για να μας απαντήσουν σε τέσσερις κοινού περιεχομένου ερωτήσεις που τους απευθύναμε.

1. Παίζετε στο Gagarin 205 στο πλαίσιο της τρίτης έκδοσης του φεστιβάλ Cult Of The Amps. Ποια θυμάστε ως τη σημαντικότερη στιγμή που έχετε ζήσει στον συγκεκριμένο χώρο, είτε επάνω της ως  μουσικοί είτε κάτω από αυτήν ως οπαδοί;

2. Ποιο κομμάτι σας θα επιλέγατε για να διασκευάσουν οι υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ ώστε το αποτέλεσμα να είναι ενδιαφέρον ή ακόμη και προκλητικό;

3. Ποια φαντάζεστε για σας ως την ιδανική συνθήκη και χώρο για να παίξετε live; Μπορείτε να απαντήσετε κάτι που έχετε ήδη βιώσει ή κάτι που θα θέλατε να ζήσετε.

4. Έχετε στη διάθεσή σας απεριόριστο προϋπολογισμό και κονέξια, τόσο ώστε να παίζετε headliners σε ένα δικό σας μίνι φεστιβάλ. Ποιες μπάντες (έστω δύο, για να θέσουμε ένα περιορισμό) θα επιλέγατε για να παίξουν πριν από σας;

 

Tuber (Πάρις Φράγκος)

 

1. Η σημαντικότερη στιγμή που θα έχουμε ζήσει στο Gagarin θα είναι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου του 2019 διότι μένοντας μακριά από την Αθήνα και συγκεκριμένα στις Σέρρες δεν είχα ποτε την ευκαιρία να παρακολουθήσω κάποιο live στον συγκεκριμένο χώρο όπως επίσης είναι και η πρώτη φορά που οι Tuber εμφανίζονται ζωντανά εκεί.

2. Θα επέλεγα το Because We Didn't Find Our Way διότι και δεν το έχουμε παίξει ποτέ ζωντανά αλλά και επειδή φεύγει αρκετά μεσα στους δρόμους της “post rock”, ένας ήχος που τουλάχιστον στις ζωντανές μας εμφανίσεις είναι λίγο μακριά πλεον.

3. Κάθε συνθήκη είναι ιδανική για να παίξεις live αρκεί να είσαι εκεί για να δώσεις το 100% και να μην περιμένεις τίποτα πίσω, γιατί μπορεί να το νοιώσεις τέλειο και ιδανικό ακόμη και αν τα φαινόμενα δείχνουν οτι δεν θα είναι, αρκεί να είσαι εκεί με όλο σου το είναι.

4. Πριν, μετά, πάνω, κάτω δεν έχει καμία σημασία, θα ήθελα να παίξω μαζί με τον Night Knight γιατί δεν πρόλαβα ποτε να τους δω ζωντανά και έχει βγάλει έναν απο τους αγαπημένους μου δίσκους, όμως επειδή ο απεριόριστος  προϋπολογισμός είναι προϊον φαντασίας έτσι και το δικό μου φεστιβαλ θα είναι φανταστικό, θα έχει μέσα Frank Zappa, Funkadelic, Psychedelic Furs, Rocky Erickson και την σολο μπάντα που δεν πρόλαβε ποτέ να κάνει ο John Bohnam. Οι Tuber θα παίξουν unplugged.

 

Church of the Sea

 

1. Σαν μουσικοί θα είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνουμε στη συγκεκριμένη σκηνή, και απο την στιγμή που γίνεται στα πλαίσια ενός απο τα πιο αγαπημένα μας φεστιβάλ, είναι δύσκολο να περιγράψουμε τον ενθουσιασμό μας. Σαν οπαδοί όμως, έχουμε ενηλικιωθεί μουσικά σε αυτόν τον χώρο. Δύσκολο να διαλέξουμε μια στιγμή, αν και θα θυμόμαστε για πάντα τον Sivert Hoyem να σπάει βάση μικροφώνου στην πιο rock n roll εμφάνιση των Madrugada (με την original σύνθεση, μην ξεχνάμε).

2. Sweet Surprise σε Ghone για έξτρα αρρώστια, XVII σε Message in a Cloud για να δούμε αν μπορούν να βάλουν blastbeats στο πιο doom κομμάτι μας και Strange Weather σε Tuber γιατι είναι ένα κομμάτι που στηρίζεται σε ατμόσφαιρα, και άρα θα το απογειώσουν.

3. Για εμάς, ιδανική είναι κάθε συνθήκη που συμβάλει σε μουσικούς και κοινό να ταξιδέψουν με τους ήχους. Ιδανικά σε κάποιο αρχαίο ναό. Μέχρι στιγμής, το πιο ιδανικό που έχουμε ζήσει είναι το live ως support act στους Antimatter, ένα σχήμα που ακολουθούμε απο την ίδρυση του και μια εμφάνιση που γνωρίσαμε θερμή αποδοχή απο το κοινό, στο μόλις 2ο μας live.

4. Dead Can Dance για να γνωρίσουμε τους παιδικούς μας ήρωες και Sunn O))) για να μας δανείσουν τον εξοπλισμό τους.

 

Message in a Cloud (Νίκος Λουκόπουλος)

                 

1.Είναι η πρώτη μας φορά στο Gagarin! Mπορεί να ακουστεί παράταιρο, αλλά η πιο ωραία λάιβ εμπειρία που έχω βιώσει στο χώρο αυτό ήταν οι Symphony X, το 2011!

2. Μάλλον το “I Decomposed a Song Today” από τον Ghone!

3. Σίγουρα θα ήταν κάποιος ανοιχτός χώρος τύπου Τεχνόπολη. Να υπάρχει και stage και Front of House ηχολήπτης και να πρόκειται για κάποιου είδους φεστιβάλ με λίγες μπάντες ωστε να υπάρχει και χρόνος για check για κάθε μια ξεχωριστά! Δεν έχουμε παίξει σε κάτι αντίστοιχο προς το παρόν.

4. Πιθανότατα Madebygrey, Once Upon a Winter, Sevengill, και τους νεοσύστατους Hylas.

 

Ghone

 

1. Πάμπολες στιγμές είναι η αλήθεια, αλλά θα επιλέξω τη συναυλία των The Dillinger Escape Plan. Εκείνη τη μέρα ανέβηκε ο πήχης στο τι σημαίνει συναυλία 

2. Η αλήθεια ειναι πως η αναπαραγωγή των “κομματιών” μου δε μπορεί να γίνει πιστά λόγω της φύσης τους, οπότε θα πω “όλα” και καλή τους τύχη αχαχ

3. Μικρό, ήσυχο, καθήμενο κοινό σε σκοτεινό αμφιθεατρικό χώρο με υποβλητική ένταση στον ήχο. Δυστυχώς δεν έχουν συγκλίνει ακόμα οι συνθήκες, αλλά παρ' όλα αυτά η κάθε κατάσταση που έχω κληθεί να παίξω -από κυριλέ χώρους, μέχρι ανήλια υπόγεια- όλες έχουν τη δική τους ενέργεια και αίγλη. 

4. Δύσκολη ερώτηση, αλλά θα πω τα ονόματα που μου έρχονται πιο αβίαστα: John Cage και Pauline Oliveros και μετά όλοι μαζί αυτοσχεδιαστικό σετ. Αν και θα χρειαστούν δυνάμεις νεκρομάντη για να μπορέσει να συμβεί αυτό. Ντροπή και ιεροσυλία βέβαια...

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα