Print this page
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 18:42

MUSIC SCOUTING: DMA’s

Written by 

Η Britpop είναι ένα είδος που ένα πολύ μεγάλο φάσμα μουσικών έχει αγκαλιάσει. Aποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου, η διαφοροποίηση, αλλά κάποιες φορές και ο εκφυλισμός του ήχου της. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση αρκετών καλλιτεχνών που προσβάλλονται όταν τους χαρακτηρίζουν Britpop (ακόμη και αν αυτός που το λέει ή το γράφει έχει τις καλύτερες προθέσεις).

Οι Αυστραλοί DMA’s μάλλον δεν ανήκουν σε αυτούς που θα προσβάλλονταν. Αν και δεν έρχονται από την Γηραιά Αλβιώνα, φαίνεται να έχουν πολύ ισχυρά μουσικά επιχειρήματα, που να δικαιολογούν την κατάταξή τους στην Britpop σκηνή.

Τα πρώτα βήματα έγιναν με το  φερώνυμο EP τους που κυκλοφόρησε το 2014 και περιλαμβάνει πέντε κομμάτια (η bonus edition για τις ΗΠΑ περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια). Δεν χρειάζεται να ακούσει κανείς δεύτερη φορά τα κομμάτια της πρώτης αυτής κυκλοφορίας για να καταλάβει ότι χαρακτηρίζονται από μελωδικές κιθάρες και ρυθμό που αποπνέει νοσταλγία για την όλη Britpop κουλτούρα.

Πάνω στα ίδια μουσικά θεμέλια στηρίχθηκε και ο πρώτος μεγάλος δίσκος του συγκροτήματος που τιτλοφορείται HillEnd και κυκλοφόρησε το 2016. Από τα 12 κομμάτια του, μόνο τα Delete και So We Know περιλαμβάνονται στο EP, με το τελευταίο να ένα όμορφο ακουστικό κομμάτι που δείχνει την ευαίσθητη πλευρά των μελών των DMA’s (“I can’t be certain that they’re pulling the curtain on me/ And if tomorrow’s a burden, then I’m still learning to be”, τραγουδά ο Tommy O’Dell).

Εκτός φυσικά από την εξερεύνηση της ευαίσθητής τους πλευράς, οι DMA’s αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και με μία διασκευή (κάτι που συνήθως χαρίζει άφθονη τροφή για σχολιασμό και κριτική). Πρόκειται για το Beautiful  Stranger της Madonna, που περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Οι DMA’s κατάφεραν να προσθέσουν μια γερή δόση ψυχεδέλειας και τελικά να μας προσφέρουν μία νέα προσέγγιση στο πολύ επιτυχημένο αυτό κομμάτι.

Η μουσική σκηνή της Αυστραλίας έχει αναμφίβολα προσφέρει πολλά. Όπως όμως φαίνεται, όσο εμφανίζονται συγκροτήματα σαν το τρίο από το Σίδνεϋ, το μουσικό της απόθεμα της δεν θα στερέψει.

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Latest from Παναγιώτης Μαλαφής

Related items